back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ε. Χρονοπούλου: Η πανδημία μας βάζει σε άλλη διάθεση, προσπαθούμε να ψυχαγωγήσουμε τα παιδιά και να μπουν στο αποκριάτικο κλίμα αξιοποιώντας το διαδίκτυο

Διαβάστε επίσης

Η Αποκριά είναι η γιορτή των παιδιών και παρ’ όλο που η πανδημία συνεχίζει να βάζει περιορισμούς, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων προσκαλεί τα παιδιά από 4 ετών να ζήσουν τη δική τους αποκριάτικη ιστορία και να γίνουν πρωταγωνιστές μέσα από αποκριάτικα διαδικτυακά προγράμματα.

«Προσπαθούμε να μπούμε στο αποκριάτικο κλίμα, όσο μας επιτρέπουν οι συνθήκες. Φέτος ζούμε ιδιαίτερη περίοδο της αποκριάς, η πανδημία μας βάζει σε άλλη διάθεση και σε άλλες δράσεις, προσπαθούμε λοιπόν να ψυχαγωγήσουμε τα παιδιά, να φτάσουμε λίγο κοντά τους και να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία του διαδικτύου» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου η Ελένη Χρονοπούλου, προϊσταμένη τμημάτων μουσείων και συλλόγων ΟΠΑΝΔΑ.

Όπως είπε η κ. Χρονοπούλου οι μουσειοπαιδαγωγοί της Πινακοθήκης, του Κέντρου Τεχνών, του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα» και του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του Δήμου Αθηναίων, σχεδίασαν ειδικά προγράμματα μουσειακής αγωγής και πολιτιστικές δημιουργικές δράσεις, για να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η κ. Χρονοπούλου «μέσω της ιστοσελίδας http://www.opanda.gr τα παιδιά θα “ταξιδέψουν” θα παίξουν με το έργο Πιερότος του Μίμη Βιτσώρη υπό την μορφή ψηφιακού παζλ, θα ζωγραφίσουν τον δικό τους ελπιδοφόρο χαρταετό, θα κάνουν ένα ψηφιακό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης με αποκριάτικη διάθεση, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη για να φτιάξουν το δικό τους έργο τέχνης.
Θα γνωρίσουν την ιταλική αυτοσχεδιαστική κωμωδία commedia dell’arte κι έναν από τους βασικούς της χαρακτήρες, τον Αρλεκίνο. Θα ταξιδέψουν στη Νάουσα της Ημαθίας και θα συναντήσουν τις Μπούλες και τους Γιαννίτσαρους, δημιουργώντας βήμα – βήμα τη δική τους αποκριάτικη παραδοσιακή μάσκα. Θα μεταμφιεστούν και θα εξερευνήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων, θα ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τη μάσκα και θα κατασκευάσουν τις δικές τους από ανακυκλώσιμα υλικά»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα