back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχητικά υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο στην Αττική. Καταγράφει 1.153 από τα συνολικά 2301 νέα κρούσματα, που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.41 άνθρωποι έχασαν τις τελευταίες ώρες τη μάχη με τον κορωνοϊό και συνολικά 6705 από την αρχή της πανδημίας. 452 Ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Οριακή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Παρά το γεγονός ότι καθημερινά προστίθενται νέες κλίνες ΜΕΘ, το ποσοστό κάλυψης αγγίζει το 90%. Περιστατικά non covid ασθενών νοσηλεύονται στα νοσοκομεία ΝΙΜΙΤΣ και Ερρίκος Ντυνάν. Δωρεάν test ανίχνευσης κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν αύριο το πρωί στην πλατεία Συντάγματος. Το παρών θα δώσουν στις 11 η ώρα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Rapid test θα πραγματοποιούνται αύριο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ και στο Πεδίον του Άρεως.

Νέα δόνηση, μεγέθους 4,2 βαθμών, ταρακούνησε το απόγευμα την Ελασσόνα. Μέχρι στιγμής 898 κατοικίες και 21 επαγγελματικοί χώροι έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα. ‘’Κίτρινα’’ έχουν χαρακτηριστεί 30 από τα 46 δημόσια κτίρια που έχουν ελεγχθεί, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λάρισας, της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Φαρκαδόνας. Οι αυτοψίες του Υπουργείου Υποδομών και συνεργείων της περιφέρειας συνεχίζονται.

37 τροχόσπιτα έχουν ήδη φθάσει στις πληγείσες περιοχές.. Εντός των επόμενων ημερών θα αποσταλεί επαρκής αριθμός οικίσκων για την φιλοξενία όλων των αστέγων στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι και Ζάρκο. Στους προσωρινούς καταυλισμούς προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, καθώς και τα έργα αποχέτευσης. Συνεχής είναι η τροφοδοσία με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ επιστήμονες ψυχικής υγείας έχουν σπεύσει στο Δαμάσι και το Μεσοχώρι για την υποστήριξη των κατοίκων.

Υπό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στον Κάλαμο Ωρωπού. Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνά τα αίτια της.

Στη Θεσσαλονίκη, τρία άτομα συνελήφθησαν για την κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού που κατήγγειλε το πρωί, 83χρονη στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όταν οι φερόμενοι ως δράστες προσποιούμενοι τους τεχνικούς φυσικού αερίου, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι του θύματος. Οι συλληφθέντες διέμεναν σε δωμάτια που μίσθωναν στο κέντρο της πόλης, ενώ διερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για «μέλη σπείρας που δραστηριοποιούνται σε διακεκριμένες κλοπές».

Μετά από μαραθώνιο διαβουλεύσεων και ψηφοφοριών, η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας ύψους 1.900 δισεκατομμυρίων δολαρίων του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ένα από τα μεγαλύτερα νομοθετικά πακέτα στην ιστορία των ΗΠΑ.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ:

ΟΦΗ-Λάρισα: 2 – 3

Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης: 1 – 1

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: 1 – 0

Με καλύτερο άλμα στα 14.39 μ. η Βούλα Παπαχρήστου πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του τριπλούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον ημιτελικό του Ρότερνταμ, από τον 23χρονο Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ. Ο Έλληνας πρωταθλητής ωστόσο εξασφαλίζει την άνοδό τους στο Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, με την επίσημη ανακοίνωση να γίνεται την Δευτέρα.

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από 4 έως 6 μποφόρ με τάση εξασθένισης. Θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 14,2 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα