back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Εντατικοί θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας για την πιστή τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα αυξημένη είναι η κίνηση πολιτών και οχημάτων. Η απαγόρευση κυκλοφορίας αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινά – σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – στις επτά το απόγευμα. Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων θα κλείσουν, το αργότερο, στις 6 και μισή.

Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής. Παρά το γεγονός ότι καθημερινά αυξάνονται οι κλίνες ΜΕΘ covid, το ποσοστό κάλυψης στην Αττική αγγίζει στο 87%. Καθημερινά γίνονται κατά μέσο όρο 330 εισαγωγές σε όλη τη χώρα ενώ συνολικά νοσηλεύονται 3200 ασθενείς. Η πίεση στο σύστημα υγείας μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και για έναν μήνα, σύμφωνα με την Επιτροπή των Ειδικών.

Αυξητική παραμένει η ημερήσια τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιτρέψουν την εξαγωγή στην Ευρώπη εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, που επικαλείται πηγές των Βρυξελλών. Την ίδια ώρα, σε μια πιο επιθετική κίνηση για τη διασφάλιση εμβολίων προχώρησε η Ρώμη, μπλοκάροντας την εξαγωγή στην Αυστραλία, 250.000 φιαλιδίων του εμβολίου της AstraZeneca που κατασκευάστηκαν στην Ιταλία.

Στο μέτωπο του σεισμού…

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών και στελεχών της αυτοδιοίκησης, στο Ζάρκο του Δήμου Φαρκαδόνας. Όπως είπε σήμερα σήμερα έφθασαν στις πληγείσες περιοχές 37 τροχόσπιτα, ενώ εντός τις εβδομάδας οικίσκοι θα εγκατασταθούν στα χωριά Δαμάσι, Μεσοχώρι και Ζάρκο. Στο μεταξύ, οι δημοτικές αρχές επισπεύδουν τις διαδικασίες προκειμένου να υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλα τα καταλύματα και να ολοκληρωθούν οι έγκαιρα οι εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχέτευσης. Θυμίζουμε ότι 520 από τα συνολικά 841 σπίτια που έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής, κρίθηκαν ακατάλληλα.

Στην περιοχή συνεχής είναι η τροφοδοσία των πληγέντων με είδη πρώτης ανάγκης. Σταθμοί ψυχολογικής υποστήριξης λειτουργούν στο Δαμάσι και το Μεσοχώρι. Εντατικές είναι οι εργασίες αποκατάστασης στη γέφυρα του Τιταρήσιου ποταμού.. Αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία, το βράδυ σήμερα.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, εμφανίστηκε οπρόεδρος του Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 εκτίμησε ότι με τις προηγούμενες δονήσεις, πιάσαμε την οροφή της δυναμικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις δορυφορικές απεικονίσεις, το έδαφος στην περιοχή της Ελασσόνας παρουσιάζει παραμόρφωση και καθίζηση 39 εκατοστών. Τη Δευτέρα, αναμένονται τα νέα στοιχεία του δορυφόρου.

Στην αθλητική επικαιρότητα…

Για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

ΟΦΗ-Λάρισα: 1 – 1 στο ημίχρονο

05.15: Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης

07.30: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός.

Τον Αντρέι Ρούμπλεφ αντιμετωπίζει αυτή την ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, για τον ημιτελικό του τουρνουά τένις στο Ρότερνταμ.

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από 4 έως 6 μποφόρ με τάση εξασθένισης. Θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα