back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τη μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή της Ελασσόνας και του Τυρνάβου παρακολουθούν οι σεισμολόγοι, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί οι δήμοι Τυρνάβου, Ποταμιάς και Φαρκαδόνας.

Από τα 841 σπίτια που ελέγχθηκαν τα 520 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, ενώ ακατάλληλοι κρίθηκαν οι 12 από 22 επαγγελματικούς χώρους. Στην περιοχή μεταφέρονται τροχόσπιτα από το υπουργείο Υποδομών και αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός κοντέινερς. Επίσης συνεχίζεται η τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, σταθμός ψυχολογικής υποστήριξης των σεισμοπλήκτων λειτουργεί στην περιοχή του Δαμασίου, ενώ ομάδα επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Λάρισας βρίσκεται στο Μεσοχώρι, προκειμένου να παρέχει τις υπηρεσίες της στους πολίτες, που εξακολουθούν να δοκιμάζονται από τους μετασεισμούς.

Από τις 7 αντί για τις 6 το απόγευμα, που ίσχυε έως σήμερα, θα ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας, από αυτό το Σαββατοκύριακο σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων θα κλείσουν, το αργότερο, στις 6 και μισή.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκονται από σήμερα η Φωκίδα και ο δήμος Ανωγείων στο Ρέθυμνο. Αναστέλλεται η ένταξη της περιφερειακής Ενότητας Λάρισας στο βαθύ κόκκινο, λόγω των ισχυρών σεισμών.

“Σκοπός της κυβέρνησης είναι εντός του Μαρτίου να ανοίξει σταδιακά η αγορά και η κοινωνία” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο Mega. Ειδικότερα για το λιανεμπόριο, τόνισε ότι πρόθεση είναι να ανοίξει με φυσική παρουσία των πελατών, αλλά με αυστηρούς όρους και έλεγχο της κινητικότητας. Όπως σημείωσε “κάθε 15 ημέρες που μένει κλειστό το λιανεμπόριο, κοστίζει στην οικονομία 1,5 δισ. ευρώ”.

Πενήντα πέντε λεπτά διήρκησε η ιστορική συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος και ο κορυφαίος ιερωμένος του Σιιτικού ισλάμ, ο Μεγάλος Αγιατολάχ αλ Σιστάνι, στην κατοικία του τελευταίου, στη Νατζάφ, του νοτίου Ιράκ. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που έχει γίνει ποτέ ανάμεσα σε προκαθημένους της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Σιιτικού Ισλάμ. Στη δημοσιότητα δόθηκε μόνο μια φωτογραφία των δύο ανδρών και μια ανακοίνωση από το γραφείο του Μεγάλου Αγιατολάχ, ο οποίος δεν εμφανίζεται δημόσια, απαντά γραπτά στις ερωτήσεις που του απευθύνουν και τα κηρύγματά του, διαβάζονται από εκπροσώπους του. Ωστόσο αυτή τη φορά εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει ότι οι χριστιανοί του Ιράκ πρέπει «να ζήσουν με ειρήνη και ασφάλεια και να απολαμβάνουν όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων τους, και ευχαριστεί τον Πάπα Φραγκίσκο που πήγε στη Νατζάφ.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 3 ΟΦΗ-Λάρισα, Πέντε και τέταρτο Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης και στις 7 και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα