back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Τεντόγλου

Διαβάστε επίσης

Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά αναδείχθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 8.35μ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Τορούν της Πολωνίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στην πρώτη του κιόλας προσπάθεια μπήκε στη… θέση του οδηγού στον τελικό και με επίδοση 8.35μ έβαλε τους δικούς του κανόνες.

Τα αγωνιστικά του προσόντα, αλλά πολύ περισσότερο η ικανότητα του να μένει ανεπηρέαστος από όσα συμβαίνουν γύρω του, του έδωσαν τη δυνατότητα να υλοποιήσει ότι είχε προγραμματίσει πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Ο Τεντόγλου έγινε ο πρώτος αθλητής στη ιστορία του αγωνίσματος που επικρατεί με ένα μόλις έγκυρι άλμα, από το σύνολο των τριών που επέλεξε να εκτελέσει. Ο τέταρτος στην ιστορία της διοργάνωσης που υπερασπίζεται το χρυσό του μετάλλιο – ο δεύτερος από το 1990 κι έπειτα που η διοργάνωση διεξάγεται ανά δύο χρόνια- και ο κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο.

Παράλληλα διατήρησε τα σκήπτρα στο αγώνισμα στην Ευρώπη, αφού είναι νικητής από το 2018 στο Βερολίνο. Ο 23χρονος άλτης χάρισε στη χώρα μας το έβδομο χρυσό της μετάλλιο στην διοργάνωση και το 34 στο σύνολο και έγινε ο πρώτος Έλληνας μετά την Κατερίνα Θάνου, που έχει στην κατοχή του δύο χρυσά μετάλλια.

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, που όπως και το 2019 στη Γλασκόβη έτσι και στο Τορούν ήταν δεύτερος πίσω από τον Τεντόγλου. Ο Σουηδός στο τρίτο του άλμα έκανε 8,31 μ. και πέτυχε εθνικό ρεκόρ.

Παρόλα αυτά στις προσπάθειες που ακολούθησαν δεν κατάφερε να πάει μακρύτερα και να απειλήσει τον Έλληνα αθλητή, που μετά την πρώτη του προσπάθεια μπήκε στον αγώνα στο τέταρτο και πέμπτο του άλμα.

Ανδρέας Χανιάς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα