back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ξανά πάνω από δυο χιλιάδες και σήμερα τα κρούσματα. Ρεκόρ και στις διασωληνώσεις. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 2.215, εκ των οποίων 1.057 στην Αττική και 247 στη Θεσσαλονίκη.
32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές, 451 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σε ισχύ από αύριο στις 6 το πρωί αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε Φωκίδα και δήμο Ανωγείων, σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά λόγω επιδημιολογικής επιβάρυνσης.

Το σύστημα Υγείας στην Αττική συνεχίζει να πιέζεται και οι επόμενες 10 με 15 μέρες είναι κρίσιμες, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

 

Από τη θέση του Διευθυντή του Παθολογικού Τομέα του Νοσοκομείου Αγ. Όλγα παραιτήθηκε ο παθολόγος Ιωάννης Ιωαννίδης καταγγέλλοντας τη συνύπαρξη στον ίδιο χώρο ασθενών με και χωρίς CoViD-19. Για αβάσιμες και υπερβολικές καταγγελίες κάνει λόγο η διοίκηση.

Εντός Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθούν – σύμφωνα με τον ΠΟΥ- τα ευρήματα της αποστολής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην κινεζική πόλη Ουχάν που αναζήτησε την προέλευση του κορονοϊού.

 

Σε εξέλιξη οι εντατικοί έλεγχοι κτιρίων στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό των 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα. Εως και σήμερα από τις 941 αυτοψίες μη κατοικήσιμες κρίθηκαν 520 κατοικίες, ενώ ακατάλληλοι για χρήση 12 επαγγελματικοί χώροι. Αύριο τις σεισμόπληκτες περιοχές θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

 

Nα απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη η προσφυγή του πολυισοβίτη Δημήτη Κουφοντίνα για τη μεταγωγή του στις φυλακές του Κορυδαλλού, διότι δεν έχει εκδοθεί δεύτερη απορριπτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών εισηγείται η εισαγγελέας προς το δικαστικό συμβούλιο Λαμίας, το οποίο θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες. Παράλληλα, η εισαγγελική λειτουργός προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του κρατούμενου με το σκεπτικό ότι έπρεπε να εισαχθούν προς εκδίκαση στα διοικητικά δικαστήρια.

Νωρίτερα σε ανάνηψη, μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας.

Εν τω μεταξύ, οι γιατροί της προσωπικής του επιλογής καλούν το Υπουργείο Υγείας και τον διοικητή του νοσοκομείου να σταματήσουν την παρελκυστική τακτική και να επιτρέψουν την επίσκεψή τους, αποστέλλοντας τις βεβαιώσεις μετακίνησης.

Σε 14 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ, σε συγκέντρωση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν επεισόδια.

 

Την πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση της πραγματοποίησε η πρωτοβουλία Sport For Athens προκειμένου να παρουσιάσει το πρόγραμμα της για τη διάδοση του αθλητισμού που θα φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές κοινότητες.

 

Στην Παγκόσμια Σύνοδο για την Υγεία στη Ρώμη στις 21 Μαΐου προσκάλεσε τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως είπε η ίδια κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας αμφότεροι συμφώνησαν στην αναστολή όλων των δασμών για 4 μήνες που επιβάλλονται στο πλαίσιο των διαφορών της Airbus-Boeing».

 

Για την 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ Ολυμπιακός- Ερυθρός Αστέρας 53-48 στο ημίχρονο

Τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ θα αντιμετωπίσει αύριο στον ημιτελικό του τουρνουά τένις στο Ρότερνταμ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς που κέρδισε με 2-1 σετ επίσης το Ρώσο Κάρεν Χασάνοφ και ανέβηκε στο Νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και από το βράδυ βόρειοι στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 13 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα