back to top
19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Την ανάληψη δράσης προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία των κρατών μελών για δημιουργία «ψηφιακού πράσινου πιστοποιητικού» το οποίο θα χρησιμοποιείται για την μετακίνηση των πολιτών εντός της ΕΕ αποζητά με επιστολή της προς τους αρχηγούς των κρατών μελών η πρόεδρος της Κομισιόν.

Το «ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό» θα αφορά στο σύνολο των περιπτώσεων μετακίνησης πολιτών είτε αυτοί έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αρνητικό τεστ, είτε φέρουν αντισώματα του covid 19.

Τη “μάχη” με τα μέτρα και τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού για να μην χαθεί το ευρωπαϊκό και ελληνικό καλοκαίρι προέταξε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει σχετική πρόταση στις 17 Μαρτίου.

“Το ζητούμενο τώρα είναι πώς θα επιταχύνουμε για να μπορέσουμε να χτίσουμε το τείχος ανοσίας”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι “προσβλέπουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ασκήσει πίεση προς όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες, ώστε να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματά τους για τις παραδόσεις των δόσεων των εμβολίων το δεύτερο τρίμηνο 2021”.

Την ώρα που τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται στο κόκκινο και συνολικά το ΕΣΥ έχει φθάσει στα όριά του η κυβέρνηση φοβάται να ενοχλήσει τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας κατά την επίσκεψη του στο Θριάσιο. Ο κ Τσίπρας επισήμανε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νοσοκομείων στην Αθήνα έχει μετατραπεί σε νοσοκομεία covid κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τους υπολοίπους ασθενείς.

Καλύτερα από τις εκτιμήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και των θεσμών κινήθηκε η ελληνική οικονομία το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ύφεση διαμορφώθηκε στο 8,2% και το δ΄ τρίμηνο στο 7,9% με το ΑΕΠ να υποχωρεί στα 168,5 δις ευρώ από 183,6 δισ. ευρώ το 2019.

Τη βαθιά του ικανοποίηση για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Παρά τη μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, τα στοιχεία του ΑΕΠ, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα καταδεικνύουν ότι η Ελληνική Οικονομία επέδειξε μεγαλύτερη αντοχή, από ό,τι πολλοί ανέμεναν το 2020. Μαζί με τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, διαλύουμε στερεότυπα. Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας και θα επιτύχει”, σχολίασε ο Πρωθυπουργός.

Έκτακτη επιδότηση του κλάδου του λιανεμπορίου σε περιοχές όπως η Δυτική Αττική, οι οποίες την περίοδο των Χριστουγέννων ήταν σε αυστηρή καραντίνα, προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Θα δοθούν 3.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση λιανικού εμπορίου και 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο. Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων. Ο κλάδος ζητά να αποζημιωθεί για τις ανυπολόγιστες ζημιές που έχει υποστεί από το παρατεταμένο lockdown διάρκειας 17 εβδομάδων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες κηρύχθηκαν ο Δήμος Τυρνάβου, η ΔΕ Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας και ο Δήμος Φαρκαδόνας. Με το ποσό των 5.000 ευρώ θα ενισχυθούν οι σεισμοπαθείς της Ελασσόνας, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Κλειστός από τις 4:30 ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, λόγω νέας συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, σε μία ώρα.

Σε ανάνηψη, μετά την οξεία νεφρική ανεπάρκεια που παρουσίασε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας. Στο νέο ιατρικό ανακοινωθέν, οι γιατροί του νοσοκομείου επισημαίνουν πως ο πολυϊσοβίτης της 17 Ν, εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Εν τω μεταξυ, εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας για να αποφανθεί για το δεύτερο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με την νομιμότητα της μεταγωγής του στις φυλακές του Δομοκού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας στην πρόταση της υποστηρίζει ότι το συμβούλιο είναι αναρμόδιο να κρίνει αυτό το θέμα, και η αρμοδιότητα ανήκει στην κεντρική επιτροπή μεταγωγών. Αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου.

Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 18 Μαρτίου έθεσε από σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών, το νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, που καταργεί την απλή αναλογική. Περισσότερα θα μας πει ο Γιώργος Μανουσακάκης.

Και o καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο, στην Αττική, με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί. Άνεμοι δυτικοί και βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα