back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Μάντικας έκανε γραφείο του… το δάσος συλλέγοντας μανιτάρια

Διαβάστε επίσης

Το γραφείο του είναι το δάσος. Το χόμπι του εξελίχθηκε σε επάγγελμά του. Ο κ. Γιώργος Μάντικας, Πιστοποιημένος Συλλέκτης άγριων αυτοφυών μανιταριών και Φωτογράφος φύσης ο οποίος παλαιότερα εργαζόταν σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών, έχοντας σπουδάσει στην Αγγλία Μηχανικός Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιών με μεταπτυχιακό στις ψηφιακές τηλεπικοινωνίες, το 2020 ίδρυσε την ατομική του επιχείρηση «Wild Mushrooms of Greece – Άγρια Μανιτάρια της Ελλάδας» και έκτοτε δραστηριοποιείται σε όλη τη Ελλάδα.

Συλλέγει μανιτάρια από διάφορες περιοχές της χώρας και τα φέρνει στο σπίτι μας!

Ταξιδεύει καθημερινά και επιστρέφει αυθημερόν προκειμένου να παραδώσει άγρια μανιτάρια σε εστιατόρια, σεφ, επιχειρήσεις.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, μυήθηκε στον «μαγικό» κόσμο των μανιταριών από τον παππού του και τη γιαγιά του στο Πήλιο και στην πορεία αγάπησε τόσο πολύ αυτή την ενασχόληση που αποφάσισε να την συνδυάσει με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Άλλωστε, αυτό που τον ώθησε να επιλέξει τον συγκεκριμένο και τόσο διαφορετικό τρόπο ζωής, πέραν της αγάπης του για τη φύση, ήταν και η δίψα για μάθηση περισσότερων πραγμάτων γι αυτήν.

Μάλιστα, ανέφερε ότι καθημερινά μέσω της εν λόγω δραστηριότητάς του, μαθαίνει όλο και καινούρια πράγματα για τη φύση, η οποία – όπως τόνισε- απαιτεί πολλά χρόνια ενασχόλησης, αρκετό περπάτημα και πάρα πολύ διάβασμα.

Εξάλλου, δεν είναι όλα τα μανιτάρια βρώσιμα και πρέπει κάποιος να γνωρίζει καλά γι αυτά ώστε να είναι σε θέση να ξεχωρίσει ποια είναι κατάλληλα για κατανάλωση και ποια είναι τοξικά και θανατηφόρα.

«Τα μανιτάρια είναι μια εξαιρετική τροφή, έχουν ιδιαίτερα αρώματα, γεύσεις, υφές, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεϊνες. Ο κόσμος των μανιταριών είναι ένα βασίλειο από μόνο του. Στη φύση υπάρχουν περίπου 1.5 εκατομμύριο είδη μανιταριών».

Και μιας και σήμερα είναι Τσικνοπέμπτη, ο κ. Μάντικας, έκανε την δική του, εναλλακτική πρόταση διατροφής.

«Μπορούμε να τσικνίσουμε διαφορετικά, με ψητά μανιτάρια, με πρωτεϊνες, χωρίς λίπος και τοξίνες. Άλλωστε, θεωρούνται ιδανικά για χορτοφάγους».

Όποιος αγαπάει τα μανιτάρια και επιθυμεί να προσθέσει κάτι διαφορετικό και σαφώς πιο υγιεινό στη διατροφή του, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του: https://www.face

book.com/Wild.Mushrooms.of.Greece

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα