back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Καπραβέλος: Συνεχίζουμε να δίνουμε το ίδιο λανθασμένο φάρμακο στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

«Συνεχίζουμε να δίνουμε το ίδιο λανθασμένο φάρμακο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, που οδηγεί σε μικρές και μεγάλες εκρήξεις», δήλωσε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του Υγειονομικού Συστήματος της χώρας ως βασικού παράγοντα επιτυχούς αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19.

«Πρέπει η πολιτεία να εμπιστευτεί το Υγειονομικό της Σύστημα, να το ενισχύσει και να το αναβαθμίσει. Υπάρχουν χρόνια προβλήματα. Με την έλευση της πανδημίας, πρέπει να το προσαρμόσουμε στις νέες υγειονομικές ανάγκες».

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει υποδείξει τι πρέπει να γίνει και η πολιτεία οφείλει να πάρει γενναίες αποφάσεις.

«Χρειάζεται γερή Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και όχι πρόστιμα. Το μοντέλο ανοίγω – κλείνω, δεν λειτουργεί και δεν λύνει το πρόβλημα».

Όπως είπε, βρισκόμαστε στην οξεία φάση του τρίτου κύματος της πανδημίας, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα λύνεται όταν απομονώνεις τον ιό, το κρούσμα, και όχι τον υγιή άνθρωπο, ενώ τόνισε ότι το εργασιακό περιβάλλον και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποτελούν τις βασικές εστίες μόλυνσης και μετάδοσης του κορονοϊού.

«Ότι ανοίγει, πρέπει να ανοίγει με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Πρέπει να ελέγχονται τα Μέσα Μεταφοράς και οι χώροι εργασίας. Είναι λάθος το να κλεινόμαστε όλοι στα σπίτια μας, είναι ανεφάρμοστο. Δεν γίνεται να κρατήσεις έναν υγιή άνθρωπο περιορισμένο μέσα στους τέσσερις τοίχους. Το να κρατήσουμε την αναπνοή μας για να μη μολυνθούμε, είναι λάθος τακτική και στρατηγική».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα