back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε 1.051 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική, όπου σημειώνονται για μια ακόμη ημέρα τα μισά περιστατικά που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα.

Από τις 2.219 λοιμώξεις που εντοπίστηκαν σήμερα στη χώρα οι 257 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη και οι 102 στην Αχαΐα. 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 449 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι .

 

“Το βασικό είναι ότι ο κόσμος έχει καταλάβει πια ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το Κέντρο Υγείας Πατησίων.

Και στην Ελλάδα θα εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 65 ετών, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

«Η κ. Πελώνη καλό είναι να πει μια συγγνώμη εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας ,που παρά το παρατεταμένο για 5 μήνες λοκ-ντάουν έχει οδηγήσει για μια ακόμη φορά τα νοσοκομεία στο κόκκινο, χειρουργεία να αναστέλλονται και χιλιάδες συμπολίτες μας να υποφέρουν», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή έκτισης της ποινής του.

 

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να αρνείται χάρες στον καταδικασμένο για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός πρώην πρέσβης στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς. Προσθέτει ότι «η τρομοκρατική οργάνωση “17 Νοέμβρη” είχε δολοφονήσει πέντε μέλη του προσωπικού της αμερικανικής πρεσβείας από το 1975-εως το 1991, καθώς και πολλούς Έλληνες». «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», καταλήγει.

 

Νέα μήνυση για το κακούργημα του βιασμού, το 2018, σε χρόνο που η καταγγελλόμενη πράξη παραμένει ποινικά «ενεργή» για τη Δικαιοσύνη, κατατέθηκε σε βάρος του ήδη προφυλακισμένου τέως καλλιτεχνικού διευθυντή, του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη από ομογενή.

 

“Εάν η νέα μήνυση είναι της ίδιας ποιότητας και αξιοπιστίας με τις δύο προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία”, σχολίασε ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Ισχυρός μετασεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Ελασσόνα, σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Εγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της χώρας.

 

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας , στις Αιγές Αιγιαλείας και στο Καρπενήσι κοντά στο ξενοδοχείο «ΜΟΝΤΑΝΑ» Το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

 

Αύριο, θα καταβληθούν περισσότερα από 260 εκατομμύρια ευρώ σε 611.618 δικαιούχους, οι οποίοι είτε βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας είτε έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

 

Νομοσχέδιο σαρωτικών μεταρρυθμίσεων στην αστυνομία ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, λίγες ημέρες πριν από τη δίκη για την υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ.

Με άλμα 8.04 στην πρώτη του κιόλας προσπάθεια στον προκριματικό γύρο του άλματος εις μήκος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που γίνεται στην Πολωνία, ο Μίλτος Τεντόγλου εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον αυριανό τελικό.

Στο ποδόσφαιρο Άρης και Ολυμπιακός είναι ισόπαλοι 0-0 στο ημίχρονο του αγώνα ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Η ΑΕΚ προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού αν και έχασε με 1-0 από τον Βόλο στη Μαγνησία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου

13 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα