back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Δυο δασικές πυρκαγιές σε εξέλιξη. Η σοβαρότερη αυτή την ώρα στο Καρπενήσι όπου λόγω των ισχυρών ανέμων, η πυρκαγιά έχει πάρει διαστάσεις φτάνοντας κοντά στο ξενοδοχείο “ΜΟΝΤΑΝΑ. Η άλλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη είναι στην περιοχή Κεραστάρης Μεγαλόπολης του δήμου Τριπόλεως. Και αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Αιγές του δήμου Αιγιαλείας.

Στα ύψη η ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και κυρίως στην Αττική που παραμένει σε βαθύ κόκκινο. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 2.219 νέα κρούσματα, 35 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του covid και 449 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι .

 

“Το βασικό είναι ότι ο κόσμος έχει καταλάβει πια ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, από το Κέντρο Υγείας Πατησίων όπου βρέθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση σήμερα του 1 εκ. εμβολιαστικών δόσεων στη χώρα μας. Συνέστησε “πολλή προσοχή για να ανοίξουμε την οικονομική δραστηριότητα και τα σχολεία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα”.

 

Και στην Ελλάδα θα εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 65 ετών, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Να χορηγείται το εμβόλιο στο εξής και σε άτομα άνω τον 65 συστήνει πλέον και η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμού της Γερμανίας. Στο μεταξύ, στην αξιολόγηση του ρωσικού εμβολίου Sputnik V προχωρά ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Δεν υπάρχουν σε εξέλιξη συνομιλίες για την προμήθεια του Sputnik V, διευκρίνισε, πάντως, η Κομισιόν.

 

«Η κ. Πελώνη καλό είναι να βρει να πει μια συγγνώμη εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη για την καταστροφική διαχείριση της πανδημίας ,που παρά το παρατεταμένο για 5 μήνες λοκντάουν έχει οδηγήσει για μια ακόμη φορά τα νοσοκομεία στο κόκκινο, χειρουργεία να αναστέλλονται και χιλιάδες συμπολίτες μας να υποφέρουν», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Η κυβέρνηση της Ιταλίας απέρριψε το αίτημα της Αυστραλίας για αποστολή 250.000 δόσεων του εμβολίου της ΑΖ. Είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος της ΕΕ ενεργοποιεί το μηχανισμό ελέγχου εξαγωγών των εμβολίων κατά του κορονοϊού που καθιερώθηκε τον Ιανουάριο.

 

Ομόφωνα απορρίφθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας η αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναβολή έκτισης της ποινής του. Την απόρριψη του αιτήματος του είχε εισηγηθεί νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του, συνίσταται σε δική του επιλογή. Λίγο νωρίτερα, εξετάσθηκε ως μάρτυρας γιατρός από την ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος ανέφερε ότι η υγεία του Κουφοντίνα είναι σε οριακή κατάσταση. “Η Πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική «ανακοπή καρδιάς» και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια”, δήλωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Θέμης Σοφός. “Η ελληνική κυβέρνηση καλά κάνει και αρνείται να του κάνει το χατίρι”, δήλωσε ο πρώην Αμερικανός πρέσβης, Νίκολας Μπερνς.

Αυτή την ωρα είναι προγραμματισμένη πορεία για τον Δημητρη Κουφοντίνα στο Σύνταγμα. Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο Μοναστηράκι, Ευαγγελισμός και Μεγαρο Μουσικής.

 

Νέα μήνυση για το κακούργημα του βιασμού, το 2018, σε χρόνο που η καταγγελλόμενη πράξη παραμένει ποινικά «ενεργή» για τη Δικαιοσύνη, κατατέθηκε σε βάρος του ήδη προφυλακισμένου τέως καλλιτεχνικού διευθυντή, του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη από ομογενή. Έχει ήδη διαταχθεί νέα προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο κατηγορούμενος.

 

“Εάν η νέα μήνυση είναι της ίδιας ποιότητας και αξιοπιστίας με τις δύο προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία”, σχολίασε ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

 

Την τροποποίηση της πρόσκλησης που αφορά στην ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων της Αθήνας που ανήκουν στον χώρο του Πολιτισμού και των Τεχνών, με τη διάθεση ποσού ύψους 7,7 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

 

Επτά άμεσα μέτρα για τους σεισμόπληκτους στη Θεσσαλία ανακοίνωσε η κυβέρνηση – μεταξύ τους, στεγαστική συνδρομή στο 80% του κόστους επισκευής των σπιτιών, επιδότηση ενοικίου, 600 ευρώ από τους Δήμους σε κάθε σεισμόπληκτη οικογένεια – η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κατόπιν έκκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα κατασκευάσει νέο Δημοτικό Σχολείο στο χωριό Δαμάσι.

 

Εννέα Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις τραυματίστηκαν κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου, όπου επέβαιναν, στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας

 

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα