back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δυσαρέσκεια για τον συνωστισμό στα ΜΜΜ – Εστίες υπερμετάδοσης οι αστικές συγκοινωνίες

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση και τις διοικήσεις των οργανισμών των μέσων μαζικής μεταφοράς, οι εικόνες συνωστισμού σε λεωφορεία, τρόλεϊ, στάσεις και σταθμούς μετρό και τραμ που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες. Οι επιβάτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον συγχρωτισμό και τα λιγοστά δρομολόγια, εν μέσω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων και της αύξησης των κρουσμάτων και των μεταλλάξεων του κορωνοϊού, ενώ η διοίκηση του ΟΑΣΑ  δηλώνει ότι «κάνει ό,τι μπορεί» για να περιορίσει το φαινόμενο.
Οι εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, που αναδείχθηκαν σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες, έχουν σημάνει συναγερμό στις διοικήσεις των εταιρειών που διαχειρίζονται τις συγκοινωνίες στο λεκανοπέδιο. Οι επιβάτες αλλά και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και μετρό κάνουν λόγο για αραιά δρομολόγια, κυρίως των λεωφορείων και των τρόλεϊ, που προκαλούν συνωστισμό μέσα στα οχήματα και στις στάσεις, και έντονες διαμαρτυρίες. Δεν λείπουν μάλιστα και οι καβγάδες μέσα στα λεωφορεία μεταξύ των επιβατών αλλά και με τους οδηγούς των οχημάτων οι οποίοι μοιραία «εισπράττουν» την αγανάκτηση του επιβατικού κοινού.
Τα λιγοστά δρομολόγια φαίνεται πως μετατρέπουν τις αστικές συγκοινωνίες σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Γκόλια να δηλώνει τις προηγούμενες ημέρες ότι «προσπαθούμε με νύχια και δόντια να μειώσουμε τον αριθμό λεωφορείων και δρομολογίων, που έχουν συνωστισμό και το καταφέρνουμε». Εξήγησε μάλιστα ότι «ξεκινήσαμε με 50 με 60 λεωφορεία, δηλαδή ένα 6%, να έχει συνωστισμό, και φτάσαμε σε κάτω από 2%. Το δεδομένο αυτό το έχουμε μετρημένο και τεκμηριωμένο».
Ισίδωρος Ρούσσος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα