back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Ζημιές σε παλιά σπίτια στην περιοχή της Ελασσόνας και συγκεκριμένα στα χωριά που βρίσκονται νότια του Δήμου Τυρνάβου προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6.0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε σήμερα στις 12:16, 16 χλμ. νότια της Ελασσόνας, σε εστιακό βάθος 8,5 χλμ, κι έγινε αισθητή μέχρι την Αθήνα, αλλά και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Για σεισμό 6,3 Ρίχτερ έκανε λόγο ο καθηγητής Σεισμολογίας, Κώστας Παπαζάχος. Τέσσερις άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από τα συντρίμμια στο χωριό Μεσοχώρι, όπου συνολικά έχουν υποστεί ζημιές 30 οικίες – άλλοι 2 απεγκλωβίστηκαν στο χωριό Μαγούλα. Έχουν κλείσει από κατολισθήσεις οι επαρχιακές γέφυρες στο δρόμο για Ελλασόνα, προς Δαμάσι και Κουτσόχερο. Το Δαμάσι επίσης υπέστη ζημιές. Στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής των υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θεόδωρο Λιβάνιο, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Eπί τόπου κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών – σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας. “Ψυχραιμία και να παραμείνουν σε ανοιχτούς χώρους τις επόμενες ώρες” συστήνει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειιας Θεσσαλίας.

Τη αρχική σεισμική δόνηση ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί της τάξης των 5 Ρίχτερ. “Οι μετασεισμοί θα κρατήσουν μέρες”, σημείωσε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι αυτό θα εκτονώσει την κατάσταση. “Ο σεισμός προήλθε από το ρήγμα του Τυρνάβου”, ανέφερε ο σεισμολόγος, Κώστας Παπαζάχος, προειδοποιώντας για πλούσια μετασεισμική ακολουθία για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Την ετοιμότητά τους να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί εξέφρασαν στον ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, οι ομόλογοί του της Τουρκίας και Ιταλίας.

ΚΟΜΝΗΝΟΥ – ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΠΕ – ΚΩΣΤΑΚΟΣ – ΚΟΥΣΙΟΥ – ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που αναμένεται να εισηγηθεί νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες, με ισχύ από αύριο, ζήτησε χθες κατά πληροφορίες η υποεπιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόταση για αλλαγές στο κωδικό 6 και, συγκεκριμένα, χρήση του μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια.

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται, στο μεταξύ, ο κρατικός προϋπολογισμός. Τα αποθεματικά επαρκούν ως τις 15 Μαρτίου, μετά τη λήψη των έκτακτων μέτρων για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή. Σημειώνεται ότι τo 2020 χάθηκαν 41 δις ευρώ από την αγορά, το λιανεμπόριο, την εστίαση και τα καταλύματα. Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στο Υπουργείο Εργασίας, στις 11:00 αύριο το πρωί, που επισημαίνει ότι οι βασικές εστίες διασποράς του κορονοϊού παραμένουν οι χώροι εργασίας και τα ΜΜΜ.

Δημοσιονομική ευελιξία ως και το 2022 προτείνει η Κομισιόν. Με βάση τις τρέχουσες ενδείξεις, η γενική ρήτρα διαφυγής θα πρέπει να παραμείνει ενεργή το 2022 και θα απενεργοποιηθεί το 2023, σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής.

Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, δεν κατέθεσε, τελικά, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορές σε βάρος όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του εντολέα του, όπως είχε προαναγγείλει, καθώς η γραμματεία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δεν δέχθηκε τις αναφορές που ήθελε να καταθέσει, καθώς δεν είχαν τον χαρακτήρα του επείγοντος και του υπεδείχθη να αποσταλούν ταχυδρομικά.

Με εντολή της Αστυνομίας κλείνει σε μισή ώρα ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, καθώς στις 6:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη νέα συγκέντρωση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

“Η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου, το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία δεν εκβιάζονται”, δήλωσε για το θέμα Κουφοντίνα στον Αθήνα 9.84 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. “Δεν μπορεί ο καθένας, ανάλογα με το που θέλει να βρίσκεται φυλακισμένος, να δημιουργεί ζητήματα”, πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας. Σημείωσε, επίσης, ότι όσον αφορά τα ερωτήματα που τέθησαν σε σχέση και με τα αντίγραφα και σε σχέση με με τις ληφθείσες αποφάσεις, έχουν απαντηθεί από την αρμόδια ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, οι αρμοδιότητες της οποίας υπάγονται πλέον στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σημειώνεται ότι η συνήγορος του Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής, λόγω του κινδύνου για τη ζωή του. Την αίτηση υπογράφει και ο Θέμης Σοφός, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ.

Πτώση της πίεσης έως και πλήρη διακοπή της παροχής του νερού σε περιοχές του Δήμου Ελευσίνας για το πρωί της Πέμπτης προανήγγειλε η ΕΥΔΑΠ.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Tην αποχώρησή τoυ Fidesz από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον επικεφαλής της ομάδας, Μάνφρεντ Βέμπερ, ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, επικαλούμενος, όπως τονίζει την επιβολή νέων κανονισμών. Η συμμετοχή του κόμματος Fidesz στο ΕΛΚ έχει ανασταλεί από τον Μάρτιο του 2019, αλλά στην ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική ομάδα εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται οι 11 Ούγγροι ευρωβουλευτές, παρά τις κινήσεις κεντρώων να εκδιωχθούν.

Στην αθλητική σας ενημέρωση, ο Ανδρέας Χανιάς…

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 16 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα