back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, που αναμένεται να εισηγηθεί νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοιού. Αυστηρό lockdown σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες, με ισχύ από αύριο, ζήτησε χθες κατά πληροφορίες η υποεπιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ η Κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόταση για αλλαγές στο κωδικό 6 και συγκεκριμένα χρήση του μόνο για μετακινήσεις με τα πόδια.

«Lockdown μέσα στο lockdown. Αυτό είναι το μόνο κυβερνητικό σχέδιο. Η αποτυχία έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης” σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική της κυβέρνησης για lockdown ακορντεόν αποδείχθηκε καταστροφική, ανέφερε το ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για λύσεις – μπαλώματα και αυτοσχεδιασμούς που δεν πείθουν τους πολίτες.

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Τα αποθεματικά επαρκούν ως τις 15 Μαρτίου, μετά την λήψη των έκτακτων μέτρων για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή.

Τo 2020 χάθηκαν 41 δισεκατομμύρια ευρώ από την αγορά, το λιανεμπόριο, την εστίαση και τα καταλύματα.

Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας, προκειμένου οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουν την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Μέχρι στιγμής, μέσω του προγράμματος στήριξης έχουν διατεθεί 6,4 δις. ευρώ σε περίπου 3 εκατομμύρια δικαιούχους.

Την παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος δύο παιδιών στο νοσοκομείο Αγία Σοφία από εργαζόμενο. Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία συναδέλφου του.

“Ο φάκελος διαβιβάζεται αμέσως και αρμοδίως στα χέρια του εισαγγελέα. Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη” έγραψε στο τουίτερ ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αναφορές στον Άρειο Πάγο κατά όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισής του Αλέξης Κούγιας. Έκανε λόγο για λαϊκό δικαστήριο και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο ΕΣΡ κατ’ εντολή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ως μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση, που πρέπει να διακοπεί, χαρακτήρισε την απεργία πείνας του αρχι-δολοφόνου της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα η γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφία Νικολάου , υπογραμμίζοντας στο Open TV ότι είχε τη δυνατότητα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. “Κανείς δεν επιθυμεί να πεθάνει, αλλά μην περιμένετε από την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της η συνήγορος του Κουφοντίνα Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι θα καταθέσει στο Πρωτοδικείο Λαμίας αίτηση για διακοπής της ποινής, λόγω του κινδύνου για τη ζωή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει τον Κουφοντίνα ως σημαία ευκαιρίας, απευθυνόμενος στους λίγους που απλώς κάνουν θόρυβο, δήλωσε στο Action 24 ο Κώστας Μπακογιάννης απευθύνοντας για ακόμη μία φορά προσωπική έκκληση προς όλους να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Αναφέρθηκε και στη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, τονίζοντας ότι «ως αυτόκλητος εισαγγελέας, δικαστής, δολοφονεί για δεύτερη φορά τα θύματα της 17 Νοέμβρη”.

Ατυχή χαρακτήρισε τη δήλωση Δρίτσα ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι δεν εκφράζει ούτε το κόμμα ούτε τον ίδιο.

Η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε και στη Βουλή.

Να δώσει εξηγήσεις στο κοινοβούλιο κάλεσε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, χαρακτηρίζοντας προκλητική και ανιστόρητη τη δήλωσή του.

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι ο κ Δρίτσας έκανε και δεύτερη δήλωση για να διευκρινίσει τι εννοούσε.

Ο Μιχάλης Κατρίνης από το Κίνημα Αλλαγής ανέφερε ότι «ένας ισοβίτης, αμετανόητος δολοφόνος κινδυνεύει να μετατραπεί σε ήρωα λόγω της ολιγωρίας και της άκαμπτης στάσης της κυβέρνησης αλλά και της ανιστόρητης δήλωσης Δρίτσα».

Ανοιχτή τις επόμενες δυο Κυριακές η Βαρβάκειος Αγορά έως τις έξι το απόγευμα. Θα λειτουργήσει και την Καθαρά Δευτέρα.

Το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία τριών νεαρών γυναικών, δημοσιογράφων τηλεοπτικού δικτύου στο Αφγανιστάν.

Και ο καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις στην Αττική τις πρωινές ώρες. H θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει ως 16 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα