back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Αγρογιάννη: Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη από πέρυσι τον Μάρτιο

Διαβάστε επίσης

Την διαπίστωση ότι ένα χρόνο μετά από το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι χειρότερη από πέρυσι τον Μάρτιο έκανε η κ. Μαρία Αγρογιάννη, Παθολόγος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) COVID-19 του Νοσοκομείου Νίκαιας και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών (ΕΙΝΑΠ) μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

«Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπως και στα υπόλοιπα νοσοκομεία είναι εκρηκτική. Έχουμε αύξηση εισαγωγών και νοσηλευόμενων με covid, έχουμε μετατροπή τμημάτων σε μονάδες covid, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως πρέπει, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Αυτή τη στιγμή και το Τζάνειο νοσηλεύει 100 ασθενείς με covid, ενώ και το Αττικό είναι ασφυκτικά γεμάτο», τόνισε.

Εκτίμησε ότι αυτό συμβαίνει γιατί, όπως είπε, η κυβέρνηση δεν άκουσε τις εκκλήσεις των νοσοκομειακών γιατρών για ενίσχυση σε προσωπικό, για επιπλέον κλίνες covid καθώς για εφοδιασμό με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι αναγκαίο να επιταχθούν οι ιδιωτικές κλινικές και να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουν αξιοποιηθεί όλες οι δυνατότητες στη μάχη της πανδημίας».

Πρόσθεσε δε ότι «με έκπληξη πληροφορηθήκαμε για έγγραφο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας που ζητά να μετατρέψουμε και άλλα τμήματα του νοσοκομείου σε μονάδες covid. Την ίδια στιγμή, οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Υπάρχει διασπορά του κορονοϊού στους χώρους του νοσοκομείου και εδώ φαίνονται και οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος».

Σχετικά με το πως προχωρά ο εμβολιασμός του ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο, είπε ότι έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος των υγειονομικών και η διαδικασία συνεχίζεται. Ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να αποφορτιστούν τα νοσοκομεία από τους εμβολιασμούς γιατί είναι επικίνδυνο να συγχρωτίζεται ο υγιής πληθυσμός με γιατρούς ή νοσηλευτές που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς από covid προκειμένου να τους περιθάλψουν.

«Πρέπει ο εμβολιασμός να φύγει από τα νοσοκομεία και να πάει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εκεί όπου είναι η θέση του, και να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια με προσωπικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα