back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Καλείται για κατάταξη στο Στρατό Ξηράς η Β΄ ΕΣΣΟ 2021

Διαβάστε επίσης

Αναρτήθηκε  στη Διαύγεια η πρόσκληση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κατάταξη στο Στρατό Ξηράς κατηγοριών στρατευσίμων της  Β ΕΣΣΟ του 2021. Καλούνται , οι υπόχρεοι στρατιωτικής θητείας να παρουσιασθούν για κατάταξη στα Σηµεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ)  από 16 έως 19 Μαρτίου 2021. Οι καλούμενοι από αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, καθώς και οι στρατεύσιμοι άλλων κατηγοριών και ανυπότακτοι, οι οποίοι οποτεδήποτε έλαβαν αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στα Σηµεία Υποδοχής Οπλιτών(ΣΥΠΟ) από 8 έως 11 Μαρτίου 2021. Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, το Σημείωμα Κατάταξης, το Ατομικό Βιβλιάριο Νοσηλείας τους, αποδεικτικό του Αριθμού Φορολογικού τους Μητρώου (ΑΦΜ), τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωμάτευση ακτινολόγου ή πνευμονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε Δημόσιο ή Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Στρατιωτικό Νοσοκομείο ή αντίστοιχης ειδικότητας, ιδιώτη ιατρού της Χώρας.

Τώρα σχετικά με  την προστασία των στρατεύσιμων κου στρατιωτικού προσωπικού από τον covid-19.

-Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον COVID-19 πριν καταταγούν, θα πρέπει να απευθύνονται στο  αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξής τους, για  μετά την ίασή τους.

-Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποχρεωτική υποβολή τους σε RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο, εντός των Στρατοπέδων,  μέχρι την πλήρη ίασή τους.

Και σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε η αύξηση της στρατιωτικής θητείας στο Στρατό Ξηράς από τους 9 στους 12 μήνες να ξεκινήσει τον Ιανουάριο. Όμως με νεότερη απόφαση,   η αύξηση της θητείας θα  ξεκινήσει από τις κατατάξεις του Μαΐου.  Επομένως,  όσοι θα καταταγούν  τώρα τον  Μάρτιο στον Στρατό Ξηράς,  θα υπηρετήσουν μειωμένη  εννεάμηνη  στρατιωτική θητεία.

Χρήστος Καπούτσης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα