back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Νέο αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων για την Αττική , ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 2.353 νέων λοιμώξεων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 1.159 εντοπίζονται στην Αττική, 304 στη Θεσσαλονίκη και 112 στην Αχαΐα. 23 (τρείς ) νέοι θάνατοι ,ενώ 422 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των μελών της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, στη διάρκεια της οποίας αξιολογήθηκαν τα νέα δεδομένα, που έχουν προκύψει τόσο από την αύξηση των κρουσμάτων ,όσο και από την αύξηση των εισαγωγών στα Νοσοκομεία. Υπήρξαν εισηγήσεις και για αυστηρότερα μέτρα, οι οποίες όμως θα οριστικοποιηθούν στην αυριανή σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων, λίγο πριν τις σχετικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας στις 6 το απόγευμα

 

Στο Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό «Σωτηρία» βρέθηκε νωρίς το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας μήνυμα να κάνουμε ως κοινωνία μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια ώστε να αντιμετωπίσουμε την έξαρση του ιού.

 

Σε Νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοιό μετατρέπεται άμεσα το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ.

Αντίστοιχος σχεδιασμός υπάρχει και για τον Πειραιά, αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση. Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επαφές με μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της περιοχής προκειμένου να αναλάβει ασθενείς που νοσηλεύονται στο Τζάνειο ,το οποίο θα

μετατραπεί και εκείνο σε Νοσοκομείο ασθενών με covid19.

 

Τους άξονες του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανέπτυξε νωρίτερα -κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης- ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όσα κατέθεσε σήμερα ο κ. Τσίπρας, είναι όσα δεν έκανε στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας

 

Βαριά εργασιακή “κληρονομιά” αναμένεται να αφήσει πίσω της η υγειονομική κρίση, καθώς μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων που έχουν ενταχθεί σήμερα στα μέτρα στήριξης και αγγίζουν 40% του εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα, θα πρέπει να καλυφθεί και στο άμεσο μέλλον από το κράτος, προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τον τελευταίο χρόνο, από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης 1.381.856 εργαζόμενοι έχουν καλυφθεί από τα κυβερνητικά μέτρα. Οι περισσότεροι (1.129.718), μέσω της αναστολής συμβάσεων εργασίας.

 

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα επισκέφθηκε η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει.

 

Σε ισχύ έως αύριο στις οκτώ το πρωί τα έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το κρύο.

Ανοιχτές παραμένουν η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας και το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου . Όλοι όσοι φιλοξενηθούν θα υποβληθούν κατά την είσοδο στο χώρο σε RapidTest.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Αυτή την ώρα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα , στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, με τον Μάριο Χεζόνια να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμοί Κελσίου.

10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα