back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς ,εξαιτίας της «έκρηξης» νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η Αττική , ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 2.353 νέων μολύνσεων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τα 1.159 εντοπίζονται στην Αττική, 304 στη Θεσσαλονίκη και 112 στην Αχαΐα.

23 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους ,ενώ 422 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ρεκόρ όμως καταγράφηκε και στον αριθμό των ελέγχων με 61.255 τεστ και δείκτη θετικότητας 3,84%.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αξιολογήσουν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει τόσο από την αύξηση των κρουσμάτων όσο και από την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Η αποψινή συνεδρίαση έχει ως σκοπό την προετοιμασία της αυριανής σύσκεψης των επιδημιολόγων και των ανακοινώσεων που θα κάνει αύριο στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας.

 

Σε Νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοιό μετατρέπεται άμεσα το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και του ΕΚΑΒ. Τις επόμενες ώρες ξεκινά η διακομιδή των ασθενών που νοσηλεύονται στο Σισμανόγλειο, με το ΝΙΜΤΣ και το “Ερρίκος Ντυνάν” να υποδέχονται ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Αντίστοιχος σχεδιασμός υπάρχει και για τον Πειραιά, αλλά ακόμα δεν έχει ληφθεί η οριστική απόφαση. Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε επαφές με μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο της περιοχής προκειμένου να αναλάβει ασθενείς που νοσηλεύονται στο Τζάνειο ,το οποίο θα μετατραπεί και εκείνο σε Νοσοκομείο ασθενών με covid19.

 

Στην πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξαιτίας των μεταλλάξεων του κορονοιου που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός ,επισκεπτόμενος την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία».

«Καθώς τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται και κάθε ημέρα ανοίγουμε και καινούργια επιπλέον κρεβάτια, θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία τελευταία μεγάλη προσπάθεια, να αφήσουμε και αυτήν την έξαρση πίσω μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης .

 

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρουσίασε -πριν από λίγο- σε διαδικτυακή εκδήλωση ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Οπως ανέφερε “Η υπεράσπιση του αγαθού της υγείας ειναι υπόθεση δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Το νέο ΕΣΥ ειναι οι αξίες μας στην πράξη” .

Αμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Υγείας.

«Όσα κατέθεσε σήμερα ο κ. Τσίπρας, είναι όσα δεν έκανε στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής του» αναφέρεται σε ανακοίνωση του .

 

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς προ ολίγου ολοκληρώθηκε η πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα επισκέφθηκε η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει.

 

Σε ισχύ έως αύριο στις οκτώ το πρωί τα έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το κρύο.

Ανοιχτές παραμένουν η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς, τo Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας και το Υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου . Όλοι όσοι φιλοξενηθούν θα υποβληθούν κατά την είσοδο στο χώρο σε RapidTest.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr

 

Πενθεί η οικογένεια του Αθήνα 9.84 για την απώλεια του Θοδωρή Σαραντή, που έφυγε σε ηλικία 76 ετών. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους μουσικούς παραγωγούς, και πρωτεργάτης στο σταθμό της πόλης για τρεις δεκαετίες. Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι η κηδεία του από το Πρώτο Κοιμητήριο

 

“Σχέδιο Δράσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα” παρουσίασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγες εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής

των ηγετών της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθούν πιθανές κυρώσεις για την Τουρκία.

Περισσότερα από την Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε μια ώρα (2100) Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα , στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, με τον Μάριο Χεζόνια να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμοί Κελσίου.

10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα