back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης εγκαταλελειμμένου κτιρίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης σε κτίριο στην οδό Φερών 52 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μέσα στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο 16 άτομα, ανάμεσά τους τοξικομανείς και μετανάστες. Αφού εκκενώθηκε το κτίριο, μονάδα του ΕΟΔΥ  υπέβαλλε όσoυς βρίσκονταν εντός σε rapid test. Όλοι τους ήταν αρνητικοί στον κορoναϊό.

Ασφυκτιά το σύστημα υγείας, καθώς η  πληρότητα στις ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς, του λεκανοπεδίου όπως  είναι το Σωτηρία, ο Ευαγγελισμός και το Αττικόν φτάνει ακόμα και το 100%, ενώ συνολικά στο λεκανοπέδιο αγγίζει το 90%.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν τουλάχιστον 40 νέες κλίνες για περιστατικά κορωνοιού, με τη μετατροπή κλινών για άλλα νοσήματα.

Το σχέδιο έκτακτης ανάγκης προβλέπει ότι δεν θα μεταφέρονται πλέον στην πρωτεύουσα ασθενείς με κορωνοιό από Κόρινθο, Χαλκίδα, Λιβαδειά και Θήβα, με εξαίρεση τα περιστατικά που χρήζουν εντατικής.

Εκρηκτική, χαρακτήρισε την κατάσταση μέσω του Αθήνα 9.84 η παθολόγος στα επείγοντα περιστατικά Covid19 του νοσοκομείου Νίκαιας και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Μαρία Αγρογιάννη. Όπως ανέφερε, τα τμήματα που μετατρέπονται σε μονάδες covid δεν μπορούν ήδη να λειτουργήσουν όπως πρέπει, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού, ενώ την ίδια ώρα ενημερώθηκαν με έγγραφο προς το νοσοκομείο ότι πρέπει να μετατραπούν κι άλλα τμήματα σε μονάδες για κορωνοιό.
Η κ. Αγρογιάννη προειδοποίησε ακόμη ότι υπάρχει διασπορά του ιού στους χώρους του νοσοκομείου και ζήτησε μεταξύ άλλων να αποφορτιστούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τη διαδικασία των εμβολιασμών.

Άνοδος του  δείκτη θετικότητας, που έφτασε  στο 5.56%.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.176 νέα κρούσματα. Τριάντα ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο αριθμός των διασωλημένων εκτοξεύτηκε στους 406.

Την πεποίθηση ότι εντός του καλοκαιριού και ενδεχομένως εντός του Ιουνίου θα έχει επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό τείχος ανοσίας στη χώρα εξέφρασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Οι εμβολιασμοί στη χώρα μας αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται πλέον στη Γαλλία και σε άτομα άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Οι ΗΠΑ πρέπει να επιμείνουν στην πρακτική της χορήγησης των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και της Moderna σε δύο δόσεις, τόνισε ο δρ. Άντονι Φάουτσι,  στην Washington Post, προειδοποιώντας ότι οι καθυστερήσεις στη χορήγηση της δεύτερης δόσης δημιουργούν κινδύνους.

Μη ρεαλιστικό να πιστεύει η ανθρωπότητα ότι θα απαλλαγεί από την πανδημία της Covid-19 μέχρι το τέλος του έτους υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σε φυλάκιση τριών ετών –το ένα από αυτά χωρίς αναστολή–για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής, καταδικάστηκε χθες ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Ωστόσο, δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, αφού το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων για να τιμωρηθεί η Ρωσία για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι, επικριτή του Κρεμλίνου, πιθανόν ήδη από σήμερα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ.

Πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού από αυτή την ώρα στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού του Δήμου Μενιδίου, λόγω τεχνικών εργασιών της ΕΥΔΑΠ.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 13 βαθμούς Κελσίου. 9 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα