back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Hermès: Συλλεκτικό μαντήλι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με την υπογραφή Έλληνα εικαστικού

Διαβάστε επίσης

Ο οίκος Hermès χαιρετίζει την Ελλάδα και τη μεγάλη επέτειο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, με τη δημιουργία ενός συλλεκτικού μαντηλιού από μετάξι.

Μάλιστα αυτό φέρει την υπογραφή του διεθνούς Έλληνα εικαστικού Ηλία Καφούρου, ενώ μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις, θα δοθεί στο Γενικό Νοσοκοµείο Νοσηµάτων Θώρακος της Αθήνας «Η Σωτηρία».

Ένα έργο πλούσιο σε λεπτομέρειες και γεμάτο αλληλένδετα μοτίβα, όπως είναι το στιλ του καλλιτέχνη, με τη λέξη «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» να βρίσκετε μέσα σε χειροποίητα τοπία εμπνευσμένα από την Ελλάδα, ενώ στο κέντρο του δεσπόζει μια λίμνη που έχει τη μορφή μπλε ματιού, ένα ελληνικό λαϊκό σύμβολο που χρησιμοποιείται για την αποτροπή της κακής τύχης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Καφούρος έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με τον γνωστό οίκο, σχεδιάζοντας οκτώ ακόμη συλλεκτικά μαντίλια.

Ποιος είναι ο Ηλίας Καφούρος

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από ένα πολύπλοκο σύστημα αναπαράστασης, που καθορίζεται από μεθοδική προσοχή στη λεπτομέρεια, μια επεξεργασμένη τεχνική με αινιγματικό περιεχόμενο. Μολύβι, μελάνι, περισυλλογή, Ζεν και Ποπ κουλτούρα αρμονικά συνυπάρχουν στη δουλειά του. Μια δουλειά πολυδιάστατη με αναφορές προερχόμενες από τη κουλτούρα της μάζας, της πραγματικότητας, αλλά και μείζονες φιγούρες της ιστορίας, της πολιτικής, της λογοτεχνίας, της θρησκείας και της πνευματικότητας. Τα έργα του συνθέτουν ένα μαγευτικό σύμπαν, που κουβαλάει έναν έντονα ψυχεδελικό χαρακτήρα, στοιχειωμένο και δύσκολο να ακολουθήσεις την ίδια στιγμή.

Οι εντατικά δουλεμένες ζωγραφιές του, απαιτούν μια ακραία υπομονή και αυτοπειθαρχία έχοντας πάντα ένα στοιχείο περισυλλογής.

Εκπαίδευση

Σπουδές: 1996-1997 Μαθητεία στο Ζωγράφο Βαγγέλη Κουζούνη. 1997-1998 παρακολούθησε Σχέδιο στη Σχολή του Νίκου Στέφου. 1998-2004 Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, με καθηγήτρια τη Ρένα Παπασπύρου, πτυχίο με άριστα. 1998 Osho Myltiversity, Μελέτη Ζωγραφικής και Διαλογισμού, Ινδία, αποφοίτηση από το «Master Painter Training». Το διάστημα από το 2001 ως το 2005, επισκεπτόταν για μεγάλες χρονικές περιόδους οικολογική κοινότητα στο τροπικό δάσος στην Κόστα Ρίκα όπου ήρθε σε επαφή με την παράδοση των ιθαγενών της Αμερικής και της Βραζιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ηλίας Καφούρος επιλέχθηκε μεταξύ άλλων διεθνών καλλιτεχνών για να συμπεριληφθεί στην έκδοση “Vitamin D2”, μία επισκόπηση των διεθνών εξελίξεων στο σύγχρονο σχέδιο, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις PHAIDON Press τον Μάιο του 2013.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα