back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Κανένα περιθώριο εφησυχασμού δεν επιτρέπουν τα δεδομένα της πανδημίας. Η Αττική με 591 από τα συνολικά 1.269 νέα κρούσματα κορωνοϊου που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, συνεχίζει να διατηρεί τη θλιβερή ”πρωτιά”. Την ίδια ώρα στα όρια των αντοχών τους βρίσκονται τα νοσοκομεία αναφοράς του λεκανοπεδίου, στα οποία νοσηλεύονται οι περισσότεροι από τους 391 ασθενείς που χρειάζονται διασωλήνωση πανελλαδικά.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το plan B του επιχειρησιακού σχεδίου των υγειονομικών αρχών.
Ήδη 40 κλίνες ΜΕΘ γενικών περιστατικών διατέθηκαν για την περίθαλψη περιστατικών covid, ενώ ακόμη 120 κλίνες θα διατεθούν για την καταπολέμηση της πανδημίας. Εάν κριθεί απαραίτητο θα αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες εντατικής θεραπείας με φορητό εξοπλισμό.

‘’Κάθε μέτρο, κάθε απόφαση έχει ένα μόνο κριτήριο, την ανθρώπινη ζωή’’ σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπεραμυνόμενος των κυβερνητικών επιλογών στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι της πολιτικής ζωής με αφορμή -αυτή τη φορά – την παραίτηση για οικογενειακούς λόγους του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε την παραίτηση του με την υπόθεση Λιγνάδη, ζητώντας να παραιτηθεί και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο γαλάζιος βουλευτής καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της παραίτησής του και επανέλαβε ότι παραμένει πιστός στις αρχές της ΝΔ και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου θα ασκεί – με απόφαση του πρωθυπουργικού γραφείου – η Αριστοτελία Πελώνη.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά από το μπαράζ επιθέσεων τις τελευταίες ημέρες, για τον ισοβίτη απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα. Υπό τον φόβο περαιτέρω έξαρσης της έκνομης δράσης των αντιεξουσιαστικών ομάδων, το στρατηγείο της ΕΛΑΣ, με αλλεπάλληλες συσκέψεις, επαναπροσδιορίζει τα μέτρα φύλαξης πιθανών στόχων, αυξάνει τις περιπολίες, και αναθεωρεί τα σχέδια δράσης επί του πεδίου.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ απέστειλε επίσημη πρόσκληση στον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συμμετάσχει στην πενταμερή άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο, που θα πραγματοποιηθεί 27 με 29 Απριλίου στη Γενεύη, με στόχο να διερευνηθεί εάν υπάρχει κοινό έδαφος για την επίτευξη οριστικής λύσης στο κυπριακό.

Σε ισχύ από αύριο οι νέες βεβαιώσεις για την μετακίνηση των εργαζομένων. Εκδίδονται ηλεκτρονικά από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και από τον ιστότοπο forma.gov.gr κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης του εργοδότη και χορηγούνται μόνο στους εργαζόμενους που έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία.

Τελευταία ημέρα αύριο για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Τυχόν πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί και καταβληθεί, θα επιστραφούν.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 12.30 μετά το μεσημέρι, οι Πρόεδροι και μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την κυβερνητική στάση ως προς τη λήψη μέτρων στήριξης του κλάδου κατά την περίοδο της καραντίνας.

Tζακ – ποτ στη σημερινή κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς 8, 21, 24, 26, 40 και Τζόκερ τον αριθμό 3.

Στην αθλητική επικαιρότητα και στην 24η αγωνιστική της σούτερ λιγκ,

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 1 – 1 , Άρης – Ατρόμητος: 3 – 0

Λάρισα – Παναιτωλικός: 1 – 0 και Λαμία – ΠΑΣ Γιάννενα: 0 – 0

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται στις 07.30 το απόγευμα αύριο με την αναμέτρηση Βόλος – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, Τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ με τάσεις ενίσχυσης. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

10,8 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. ην περίθαλψη περιστατικών covid, ενώ ακόμη 120 κλίνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα