back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Η πανδημία σφυροκοπά την Αττική, η οποία αριθμεί 591 από τα 1.269 νέα κρούσματα κορωνοϊου που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στα όρια των αντοχών τους και τα νοσοκομεία αναφοράς του λεκανοπεδίου, στα οποία νοσηλεύονται οι περισσότεροι από τους 391 ασθενείς που χρειάζονται διασωλήνωση.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το plan B του επιχειρησιακού σχεδίου των υγειονομικών αρχών. Ήδη 40 κλίνες ΜΕΘ γενικών περιστατικών διατέθηκαν για την περίθαλψη περιστατικών covid, ενώ ακόμη 120 κλίνες γενικών περιστατικών θα διατεθούν για την καταπολέμηση της πανδημίας. Εάν κριθεί απαραίτητο θα αναπτυχθούν επιπλέον κλίνες εντατικής θεραπείας με φορητό εξοπλισμό.

‘’Κάθε μέτρο, κάθε απόφαση έχει ένα μόνο κριτήριο, την ανθρώπινη ζωή’’ σχολίασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, υπεραμυνόμενος των κυβερνητικών επιλογών στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης.

Ανέβηκαν και πάλι οι τόνοι της πολιτικής ζωής με αφορμή την παραίτηση για οικογενειακούς λόγους του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε την παραίτηση του με την υπόθεση Λιγνάδη, ζητώντας να παραιτηθεί και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο γαλάζιος βουλευτής καταλόγισε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της παραίτησής του και επανέλαβε τι παραμένει πιστός στις αρχές της ΝΔ και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου θα ασκεί – με απόφαση του πρωθυπουργικού γραφείου – η Αριστοτελία Πελώνη.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ απέστειλε επίσημη πρόσκληση στον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, προκειμένου να συμμετάσχει στην 5μερή άτυπη Διάσκεψη για την Κύπρο, που θα πραγματοποιηθεί 27 με 29 Απριλίου στη Γενεύη, με στόχο να διερευνηθεί εάν υπάρχει κοινό έδαφος για την επίτευξη οριστικής λύσης στο κυπριακό.

Σε ισχύ από αύριο οι νέες βεβαιώσεις για την μετακίνηση των εργαζομένων. Εκδίδονται ηλεκτρονικά από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και από τον ιστότοπο forma.gov.gr κατόπιν υπεύθυνης δήλωσης – αίτησης του εργοδότη και χορηγούνται μόνο στους εργαζόμενους που έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία.

Τελευταία ημέρα αύριο για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Τυχόν πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί και καταβληθεί, θα επιστραφούν.

Ηλεκτρονικά θα διεκπεραιώνονται όλες οι μεταβιβάσεις ακινήτων, στο άμεσο προσεχές χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή στη Δημόσια Τηλεόραση, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μια πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων που σχετίζονται με την απόκτηση περιουσίας, ενώ προβλέπεται όλη η διαδικασία για την υποβολή της δήλωσης και την καταβολή του φόρου γίνεται από την αρχή έως το τέλος ψηφιακά χωρίς επίσκεψη του συμβολαιογράφου ή του πολίτη στις εφορίες.

Για την αθλητική μας ενημέρωση

Άρης – Ατρόμητος: 3 – 0

Λάρισα – Παναιτωλικός: 1 – 0

Λαμία – ΠΑΣ Γιάννενα: 0 – 0

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: 1 – 1

Και ο καιρός…

Στην Αττική αύριο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, Τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ με τάσεις ενίσχυσης. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα