back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Υπό πίεση το σύστημα υγείας μετά την έξαρση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού και την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Την παραχώρηση επιπλέον 70 κλινών ΜΕΘ στην Αττική, αποφάσισε η συντονιστική επιτροπή επιχειρησιακής διαχείρισης της πανδημίας. Οι κλίνες θα διατεθούν σταδιακά τις επόμενες ημέρες και θα ανέλθουν συνολικά στις 340. Επίσης, κατ’ εξαίρεση, δίδονται εξιτήρια μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ σταματούν προσωρινά οι διακομιδές ασθενών από όμορους νομούς, στην Αττική. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1630 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 815 στην Αττική. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 379 ασθενείς, ενώ το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν 29 άνθρωποι.

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται από σήμερα και έως τις 8 Μαρτίου, η δημοτική Ενότητα Μαλεσίνας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Επιβάλλεται περιορισμός κατ’ οίκον των κατοίκων και απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο. Τη μέριμνα της τροφοδοσίας αναλαμβάνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λοκρών.

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ορειβάτης που αγνοείτο από χθες στην Πάρνηθα. Τον άνδρα εντόπισε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, στο φαράγγι της Γκούρας, ενώ για την ανάσυρσή του επιχειρούν 15 πυροσβέστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα ηλικίας 40 με 45 ετών, ο οποίος μαζί με άλλα άτομα έκανε κατάβαση στο φαράγγι.

«Με σεβασμό στο κράτος δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο [Δημήτρη Κουφοντίνα] κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τονίζει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση να αλλάξει την στάση της. “Αντί ο κ. Τσίπρας να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του, να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του” συνεχίζει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

“Η δημοκρατία δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκβιασμούς κατά συρροή επαγγελματιών δολοφόνων” σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Τόνισε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει τη ζωή του στα χέρια του, ένα προνόμιο, ένα δικαίωμα, το οποίο αφαίρεσε από 11 ανθρώπους, τους οποίους δολοφόνησε εν ψυχρώ και πισώπλατα”

Μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων σε τράπεζες και καταστήματα χθες βράδυ, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Πρόκειται για δύο τράπεζες στο Μαρούσι, μία στο Αιγάλεω και δύο στο Παλαιό Φάληρο, όπου έγιναν επιθέσεις και σε καταστήματα ένδυσης.

Παράταση έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου έλαβε η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Τυχόν πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί και καταβληθεί, θα επιστραφούν.

Επίσης παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Πόθεν έσχες.

Για κάθετη πτώση της θερμοκρασίας λόγω εισβολής ψυχρών αέριων μαζών από τη Σιβηρία προς τη χώρα μας, μιλούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η ψυχρή εισβολή αρχίζει από σήμερα και αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη. Στην Αττική σήμερα νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα…

Στις 3 Άρης – Ατρόμητος. Πέντε και τέταρτο: Λάρισα – Παναιτωλικός και Λαμία – ΠΑΣ Γιάννενα. Στις 7 και μισή: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα