back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Καταπέλτης για τον Δημήτρη Λιγνάδη το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Απέρριψε ως απαράδεκτη την αίτηση ακυρότητας της προδικασίας που είχε υποβάλλει ο προφυλακισμένος πλέον σκηνοθέτης, κάνοντας λόγο για ‘’ανεξέλεγκτη γενετήσια ορμή’’ και ‘’εμμονική παραφιλική δράση’’ Το δικαστικό συμβούλιο υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση και αναφέρει ότι -πέραν των άλλων – προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι για διάστημα τουλάχιστον 30 ετών, προσέγγισε ανήλικους και άτομα νεαρής ηλικίας, πέραν των κατονομαζόμενων στην δικογραφία.

Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε σήμερα η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η δημοκρατία δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκβιασμούς κατά συρροή επαγγελματιών δολοφόνων. Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους ” δηλώνει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του SKAI ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Σημειώνει ότι “ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει τη ζωή του στα χέρια του, ένα προνόμιο, ένα δικαίωμα το οποίο -όπως υπογραμμίζει ο κ Μπακογιάννης – αφαίρεσε από 11 ανθρώπους, τους οποίους δολοφόνησε εν ψυχρώ και πισώπλατα”.

Ισχυρές πιέσεις συνεχίζει να δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική. Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ 1630 είναι οι νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις. Οι νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία αναφοράς ανήλθαν σε 346, ενώ 379 είναι οι ασθενείς covid που έχουν διασωληνωθεί. Επιπλέον 29 άνθρωποι έχασαν τη μάχη κατά του κορωνοϊου. Η Αττική με 815 νέα κρούσματα συνεχίζει να έχει την αρνητική πρωτιά, ακολουθούν Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

‘’Αποκαρδιωτικά χαμηλό’’ ποσοστό συμμετοχής στο εμβολιαστικό πρόγραμμα καταγράφεται στις δημόσιες στις προνοιακές μονάδες, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. «Στους εργαζόμενους η συμμετοχή είναι χαμηλότατη. Υπάρχουν μονάδες με συμμετοχή στον εμβολιασμό σε ποσοστό 20%, ενώ ο μέσος όρος δεν υπερβαίνει το 50%», επισημαίνει με ανακοίνωση του πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι καταγγελίες περί παράτυπων εκτός λίστας εμβολιασμών στην συμπρωτεύουσα. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονικέων Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων και πιο συγκεκριμένα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ιατρού Δρόσου Τσαβλή και της αντιδημάρχου Δήμητρας Ακριτίδου, ωστόσο οι ίδιοι αρνούνται κάθε κατηγορία και δεν δέχονται να παραιτηθούν.. Ήδη από χθες η ΝΔ έχει αναστείλει τις κομματικές τους ιδιότητες. Για ‘’νέο πλιάτσικο στα εμβόλια από γαλάζια στελέχη’’ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό και την ανάσυρση 45χρονου ορειβάτη στην Πάρνηθα, ο οποίος έπεσε σε φαράγγι στην θέση Γκούρα, όπου έκανε ορειβασία με φίλους του.

Έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το τρέχον έτος. Τυχόν πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί και καταβληθεί, θα επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Στην ηγεσία της γερμανικής Αριστεράς εξελέγησαν η Γιανίνε Βίσλερ και η Σουζάνε Χένινγκ-Βέλσοβ, κατά το συνέδριο του κόμματος που διεξήχθη εξ ολοκλήρου ψηφιακά. Η νέα ηγεσία ανήκει στη λεγόμενη ρεαλιστική πτέρυγα του die linke, καθώς συμφωνούν με τη συμμετοχή του κόμματος σε κυβερνητικά σχήματα, είτε σε τοπικό είτε σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Στην αθλητική ενημέρωση και για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα:

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ: 2 – 1

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ: 2 – 0 στο 80’’

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

12,7 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα