back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Ισχυρές πιέσεις συνεχίζει να δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική.

Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ 1630 είναι οι νέες επιβεβαιωμένες λοιμώξεις. Οι νέες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία αναφοράς ανήλθαν σε 346, ενώ 379 είναι οι ασθενείς covid που έχουν διασωληνωθεί. Επιπλέον 29 άνθρωποι έχασαν τη μάχη κατά του κορωνοϊου. Η Αττική με 815 νέα κρούσματα συνεχίζει να έχει την αρνητική πρωτιά, ακολουθούν Θεσσαλονίκη και Αχαΐα.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊου. Έχει εμβολιαστεί το 5,3% του πληθυσμού, ενώ λειτουργούν 800 εμβολιαστικά κέντρα.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι καταγγελίες περί παράτυπων εκτός λίστας εμβολιασμών στην συμπρωτεύουσα. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονικέων Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων και πιο συγκεκριμένα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ιατρού Δρόσου Τσαβλή και της αντιδημάρχου Δήμητρας Ακριτίδου, ενώ ήδη από χθες η ΝΔ έχει αναστείλει τις κομματικές τους ιδιότητες. Για ‘’νέο πλιάτσικο στα εμβόλια από γαλάζια στελέχη’’ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σοβαρή επιδείνωση παρουσιάζει σήμερα η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

“Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται” επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή τις νέες επιθέσεις χθες, αυτή τη φορά στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη καθώς και το πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη.

Η δημοκρατία δεν μπορεί να υποκύπτει σε εκβιασμούς κατά συρροήν επαγγελματιών δολοφόνων. Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους ” δηλώνει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του SKAI ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Σημειώνει ότι “ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει τη ζωή του στα χέρια του, ένα προνόμιο, ένα δικαίωμα το οποίο -όπως υπογραμμίζει ο κ Μπακογιάννης – αφαίρεσε από 11 ανθρώπους, τους οποίους δολοφόνησε εν ψυχρώ και πισώπλατα”.

Με ανακοίνωσή του, το ΜΕΡΑ 25 ζήτησε να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Καταπέλτης για τον Δημήτρη Λιγνάδη είναι σύμφωνα με την Δημόσια Τηλεόραση η απόφαση με την οποία το Συμβούλιο των Πλημμελειοδικών απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του εντάλματος σύλληψης και των εις βάρος του κατηγοριών για βιασμό κατά συρροή. Το βούλευμα μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ο προφυλακισμένος πλέον σκηνοθέτης, για διάστημα τουλάχιστον 30 ετών, προσέγγισε ανήλικους και άτομα νεαρής ηλικίας, πέραν των κατονομαζόμενων στην δικογραφία.

Την εκκίνηση των διαδικασιών παραχώρησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έκτασης 1.300 στρεμμάτων στην περιοχή του Μεσολογγίου, με στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης Ενεργειακής Κοινότητας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο αρμόδιος Υπουργός Σπήλιος Λιβανός.

Έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το τρέχον έτος. Τυχόν πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί και καταβληθεί, θα επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τζο Μπάιντεν καλεί την Γερουσία να εγκρίνει γρήγορα το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης ύψους 1.900 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει την επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών και την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ, αλλά επίσης 130 δισ δολάρια ως συνδρομή για το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρά την πανδημία.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

15.6 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα