back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντική αύξηση σε όλους τους κρίσιμους δείκτες της πανδημίας, καταγράφεται και στην σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. 1630 είναι τα νέα κρούσματα, από αυτά τα 815 στην Αττική. Μεγάλες πιέσεις δέχεται το εθνικό σύστημα υγείας: Οι νέες εισαγωγές ανήλθαν σε 346, ενώ 379 είναι οι ασθενείς covid που έχουν διασωληνωθεί. Επιπλέον 29 άνθρωποι κατέληξαν, ανεβάζοντας σε 6468 τον αριθμό των θυμάτων από την αρχή της πανδημίας.

Περισσότερες από 850.000 δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί σε όλη την επικράτεια, με το ποσοστό του εμβολιασμού των πολιτών να αγγίζει πλέον το 5,3% , ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση. Στον εθνικό σχεδιασμό εντάσσονται ακόμη 50 εμβολιαστικά κέντρα, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τα 800 σε όλη τη χώρα.

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αττική έχουν παραταθεί έως τις 8 Μαρτίου. Ωστόσο και σήμερα, με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό, χιλιάδες Αθηναίοι κατέκλυσαν παραλίες, πάρκα και άλλους ανοιχτούς δημόσιους χώρους. Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας. Και αυτό το Σαββατοκύριακο ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα. Στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου παραμένουν Εύβοια, Αχαΐα Αρκαδία, καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Σε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση ακόμη 10 Δήμοι της χώρας. Σε ισχύ από τη Δευτέρα οι νέες φόρμες μετακίνησης εργαζομένων.

Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν οι καταγγελίες περί παράτυπων εκτός λίστας εμβολιασμών στην συμπρωτεύουσα. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονικέων Κωνσταντίνος Ζέρβας ζήτησε τις παραιτήσεις των εμπλεκομένων και πιο συγκεκριμένα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ιατρού Δρόσου Τσαβλή και της αντιδημάρχου Δήμητρας Ακριτίδου, ενώ ήδη από χθες η ΝΔ έχει αναστείλει τις κομματικές τους ιδιότητες. Για ‘’νέο πλιάτσικο στα εμβόλια από γαλάζια στελέχη’’ έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Νέες επιθέσεις με μπογιές και συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα χθες, αυτή τη φορά στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά, το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη καθώς και το πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη. “Η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου ούτε τρομοκρατούνται, ούτε εκβιάζονται” επαναλαμβάνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέα Κολοκυθά, η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται για 11η ημέρα στην ΜΕΘ, μετά από 22 ημέρες παραμονής στην Παθολογική Κλινική, εμφάνισε σήμερα, σοβαρή επιδείνωση. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και γίνονται όλες οι απαραίτητες ιατρο- φαρμακευτικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πολυήμερης επίμονης άρνησης του ασθενούς στη λήψη τροφής και υγρών.

Με ανακοίνωσή του, το ΜΕΡΑ 25 ζητά να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ατόμου στο φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα. Στο σημείο επιχειρούν 9 πυροσβέστες με τρία οχήματα και την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 1ης ΕΜΑΚ.

Έως τη Δευτέρα 1η Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το τρέχον έτος. Τυχόν πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί και καταβληθεί, θα επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Ένα ρωμαϊκό άρμα κατασκευασμένο από ορείχαλκο και κασσίτερο, σχεδόν άθικτο, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη κοντά στα τείχη της αρχαίας Πομπηίας. Η ανακάλυψη αυτή εξελίσσει την αντίληψή μας για τον αρχαίο κόσμο ανέφερε ο Μάσιμο Οζάνα, απερχόμενος διευθυντής του Αρχαιολογικού Πάρκου της Πομπηίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, παίζουν:

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ: 1 – 1 στο 75’’

Σε λίγη ώρα: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

15.6 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα