back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι του Μοσχάτου τα ξημερώματα από την επίθεση αγνώστων στο Δημαρχείο της πόλης, προκαλώντας φθορές και πυρκαγιά.

Οι δράστες έσπασαν τη τζαμαρία και πέταξαν στο εσωτερικό του κτιρίου εύφλεκτο υλικό με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά, η οποία έσβησε με επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια τοποθέτησε άγνωστος, χθες βράδυ, έξω από το ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, στο Θησείο. Ο δράστης έγινε αντιληπτός και εξαφανίστηκε πριν προλάβει να πυροδοτήσει τον μηχανισμό. “Η Δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται” τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Παρατείνονται έως τις 8 Μαρτίου τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αττική μετά την αύξηση που σημειώνει το επιδημιολογικό φορτίο. Στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου παραμένουν Εύβοια, Αχαΐα και Αρκαδία, όπως και οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης. Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εισέρχονται σήμερα Λευκάδα, εκτός του Μεγανησίου, Θεσπρωτία, Σύρος, Σάμος, Ηράκλειο και Κορινθία, και οι Δήμοι Άρτας, Διδυμοτείχου, Λοκρών, και Αμφιλοχίας. Επικίνδυνα αυξητική τάση εμφανίζουν και οι δήμοι Βόλου και Λάρισας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.790 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 790 στην Αττική και τα 150 στη Θεσσαλονίκη. 29 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 6.439. Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 371 ασθενείς.

Παρατείνεται έως τα τέλη Μαρτίου, η υποχρεωτική τηλεργασία σε δημόσιο αλλά και ιδιωτικό τομέα.

Από τη Δευτέρα, οι εργοδότες θα πρέπει να έχουν εφοδιάσει τους εργαζόμενους με νέες βεβαιώσεις μετακίνησης για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Τη χορήγηση άδειας στο εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω συνέστησε ομόφωνα Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η γνωμοδότηση είναι συμβουλευτική, αλλά επιβεβαιώνει την πιθανή έγκριση του εμβολίου από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές, η οποία αναμένεται. Το εμβόλιο έχει ήδη ξεκινήσει να χορηγείται στη Νότια Αφρική. Είναι μονοδοσικό, και έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες ψυγείου, κάτι που διευκολύνει σημαντικά τη διανομή του.

Σύμφωνα με δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου στο Bloomberg, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, θα μπορούσε να ανάψει το πράσινο φως στις αρχές Μαρτίου, για την παραγωγή του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις θα ισχύσουν τα όρια του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το εύρος καθορίστηκε από 0,8 έως 1,20, ενώ για τα ειδικά μαθήματα από 0,70 έως 1,10.

Στη Γαλλία, σε ποινή κάθειρξης 12 ετών καταδικάστηκε ένας 49χρονος μαιευτής, καθώς κρίθηκε ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις σε εγκύους ή γυναίκες που βρίσκονταν σε μεταγεννητική παρακολούθηση, με το πρόσχημα της ιατρικής διαδικασίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα, παίζουν: Στις 5 και τέταρτο: Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ και στις 7 και μισή: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ.

Ήττα για τον Παναθηναϊκό 74-65 από την Άλμπα στο Βερολίνο, για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, οι προγραμματισμένοι αγώνες της Α1 Μπάσκετ: Προμηθέας- ΑΕΚ και Λαύριο- Κολοσσός Ρόδου.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα