back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ επιδίωξε η υγειονομική κρίση να μην γίνει κρίση της ασφάλειας

Διαβάστε επίσης

Tη σημασία της νέας αμερικανικής διοίκησης υπό τον Τζο Μπάιντεν τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ πριν από την έναρξη της δεύτερης ημέρας της τηλεδιάσκεψης των ηγετών.

«Όπως εσείς, καλωσορίζω τη νέα διοίκηση Μπάιντεν στην επανοικοδόμηση συμμαχιών στην ενδυνάμωση των διατλαντικών δεσμών και αυτό θα είναι το βασικό ζήτημα όταν συναντηθούν οι ηγέτες του ΝΑΤΟ αργότερα αυτό το χρόνο στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «καμία χώρα ή ήπειρος δε μπορεί να αντιμετωπίσει τις απειλές μόνη, ούτε η Ευρώπη μόνη της ούτε η Βόρεια Αμερική μόνη, αλλά η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική μαζί» και έκανε λόγο για «επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, πιο βίαιες μορφές τρομοκρατίες, διαδικτυακές επιθέσεις, άνοδο της Κίνας και επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια».

«Ανυπομονώ να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την ΕΕ σε ζητήματα όπως η ανθεκτικότητα, όπως το διαδίκτυο, όπως στην κλιματική αλλαγή και επίσης να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε ζητήματα στα οποία συνεργαζόμαστε πολλά χρόνια όπως η σταθεροποίηση των Δυτικών Βαλκανίων και η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στο Αιγαίο», επισήμανε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Τέλος υπογράμμισε ότι “για το ΝΑΤΟ το βασικό κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας ήταν να διαβεβαιώσει ότι μία υγειονομική κρίση δεν θα γίνει κρίση της ασφάλειας γιατί οι απειλές που αντιμετωπίζαμε πριν από την πανδημία είναι ακόμη εκεί”.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα