back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα πορτοφολάδων που δρούσε σε χώρους νοσοκομείων

Διαβάστε επίσης

Συμμορία πορτοφολάδων που δρούσε συστηματικά σε χώρους νοσοκομείων εξάρθρωσε η Αστυνομία με τη σύλληψη 7 ατόμων μετά από αστυνομική επιχείρηση στο Καματερό και στο Ίλιον. Παράλληλα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα τρία μέλη της σπείρας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τους τελευταίους τρεις μήνες τα μέλη της συμμορίας προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές, στο χώρο δημόσιων νοσοκομείων, στις περιοχές Παπάγου και Αμπελοκήπων.

Τα μέλη της σπείρας μετέβαιναν με διαφορετικά οχήματα, σε ομάδες τριών ή τεσσάρων ατόμων, σε δημόσια νοσοκομεία, σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Εντός των νοσοκομείων επέλεγαν ως υποψήφια θύματα τους, επισκέπτες ή ασθενείς, κατά κύριο λόγο ηλικιωμένους. Τους περίμεναν μέχρι τη στιγμή που θα εισέρχονταν σε ανελκυστήρα και με τη μέθοδο τεχνητού συνωστισμού και δίχως να γίνουν αντιληπτοί, τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια. Σε κάποιες περιπτώσεις διέπρατταν τις κλοπές στους χώρους αναμονής ιατρείων ή εργαστηρίων.

Μετά τη διάπραξη της κλοπής, αφαιρούσαν το χρηματικό ποσό που περιείχαν τα πορτοφόλια και μετέβαιναν σε κοντινά ATM , όπου χρησιμοποιούσαν τις αφαιρεθείσες κάρτες για την ανάληψη χρηματικών ποσών ή μετέβαιναν σε καταστήματα για αγορά διάφορων προϊόντων, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι είχαν σημειώσει σε κάποιο μέρος στο πορτοφόλι τον αριθμό PIN της κάρτας.

Σε επακόλουθες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 3.578 ευρώ, 3 “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα και διάφορα αποκόμματα συναλλαγών.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χολαργού-Παπάγου, εξιχνιάστηκαν -28 κλοπές, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων να ξεπερνά τις 19.000 ευρώ.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συρροή, απατών με υπολογιστή, πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Η πλειοψηφία των κατηγορούμενων έχουν συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα