back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στις φυλακές της Τρίπολης θα μεταφερθεί εντός της ημέρας ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Η συγκεκριμένη φυλακή (όπως και αυτή των Γρεβενών) διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Προσφυγή κατά της διάταξης για την προσωρινή κράτησή του αναμένεται να υποβάλει ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας.

Σε γραπτή δήλωσή του, αναφέρει ακόμη ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης του έχει δώσει την εντολή να στραφεί εναντίον όλων όσοι κατακρεούργησαν το τεκμήριο της αθωότητάς του.

Το ΔΣ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας συγκαλεί σήμερα ο πρόεδρός της, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, μετά την επιστολή 285 αποφοίτων των Αρσακείων, στην οποία αναφέρουν ότι γνωρίζουν για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, η εισήγησή του θα είναι να υποβληθεί αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα «να κληθούν ένας προς έναν» οι υπογράφοντες, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος οι καταγγελίες τους.

Σε εξέλιξη η τακτική συνεδρίαση της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν εισηγήσεις για παράταση του lockdown για δύο εβδομάδες.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την καταγραφή του πρώτου κρούσματος κορωνοιού στην Ελλάδα. Η ασθενής μηδέν ήταν 38χρονη Ελληνίδα από τη Θεσσαλονίκη, που είχε επισκεφθεί τη βόρεια Ιταλία. 365 ημέρες μετά, η χώρα μας μετρά 6.410 θύματα και σχεδόν 186.500 κρούσματα.

Μεγάλες ουρές σχηματίζονται από νωρίς το πρωί σε τράπεζες καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα πληρωμής της δόσης του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ουρές εκτείνονται πολλά μέτρα μακριά από την τράπεζα, ωστόσο ο κόσμος τηρεί τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Παρατείνονται ως το τέλος Μαρτίου οι εκπτώσεις στα καταστήματα, εν μέσω συνθηκών οικονομικής ασφυξίας του εμπορικού κόσμου.

Από σήμερα έως και τις 15 Μαρτίου -κατά περίπτωση- ξεκινά η διαδικασία υποβολής δηλώσεων από εργαζόμενους και εργοδότες για την αναστολή συμβάσεων εργασίας και την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης, το πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” και την έκδοση νέων βεβαιώσεων κυκλοφορίας, ενώ έως τις 31 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής του εντύπου για την ετήσια άδεια.

Από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου σε ισχύ οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων. Θα έχουν διάρκεια έως και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου και από την Τρίτη 9 του μηνός οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να χορηγήσουν εκ νέου βεβαιώσεις.

Μεγάλο ποσοστό παιδιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο προσεγγίζονται κάποια στιγμή από κακόβουλους χρήστες, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Δικτύου. Το 21% των ανήλικων χρηστών μάλιστα δηλώνει ότι έχει δεχτεί διαδικτυακή παρενόχληση.

Τα παιδιά είναι ευάλωτα σε κάποιον ψυχιατρικά διαταραγμένο που μπορεί ακόμη και να τα εκβιάσει, ανέφερε στον Αθήνα 9.84 ο υπεύθυνος της γραμμής βοήθειας Help – Line.gr, Γιώργος Κορμάς, και τόνισε την ανάγκη να ενταχθεί στα σχολεία η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Νέα μαζικη απαγωγή μαθητριών για λύτρα τη νύχτα στην Νιγηρία. Δεκάδες ένοπλοι εισέβαλαν σε κοιτώνες σχολείου θηλέων στη βορειοδυτική χώρα και απήγαγαν περισσότερα από 300 κορίτσια.

Ο Ολυμπιακός στις 14:00 το μεσημέρι θα μάθει τον αντίπαλο του στη φάση των «16» του Europa League, στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα