back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

1784 νέες μολύνσεις με τις 880 να εντοπίζονται στην Αττική και 183 στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 367 ασθενείς, ενώ 39 άτομα έχασαν τη ζωή τους .

Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης της Ουγκάντας εντοπίστηκε και στη χώρα μας. Αποτελεί παρόμοια μετάλλαξη με την αντίστοιχη του Ηνωμένου Βασιλείου. Στα 990 έχουν φτάσει τα κρούσματα της βρετανικής παραλλαγής του ιού στη χώρα μας, ενώ τα αντίστοιχα της νοτιοαφρικανικής ανέρχονται σε 27.

Στην πρότασή του για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Αν δεν το πράξουμε εμείς ως ΕΕ θα το κάνει κάποιος άλλος αντί για εμάς, πιθανότατα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες», επισήμανε στην παρέμβασή του, ενώ αποσαφήνισε ότι τάσσεται υπέρ της καταχώρησης όσο το δυνατόν λιγότερων προσωπικών δεδομένων από τους πολίτες.

Προσπάθειες για να παραδώσει 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση εως τα τέλη Μαρτίου, καταβάλλει η Astrazeneca ποσότητα ωστόσο μικρότερη από τη μισή για την οποία είχε δεσμευτεί με τη σύμβασή της. Με βάση τη σύμβασή της θα πρέπει να παραδώσει εως τον Ιούνιο 180 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Την απολογία του ολοκλήρωσε έπειτα από 4,5 ώρες ενώπιον της ανακρίτριας, ο Δημήτρης Λιγνάδης για τις κατηγορίες βιασμού και παιδεραστίας που τον βαρύνουν.
Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρίσκονται η πρώην υπουργός, Ελένη Κούρκουλα, και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού καναλιού Action 24, Διονύσης Παναγιωτάκης, οι οποίοι καταθέτουν ως μάρτυρες υπεράσπισης των πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Η διαδικασία μετά τις καταθέσεις θα συνεχιστεί με τη διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου.

Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους αναφέρθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, οι Ιωάννης Παναγόπουλος και Αγησίλαος Μικελάτος, όπως δηλώνουν μέσω των δικηγόρων τους. Τονίζουν πως άμεσα θα επικοινωνήσουν με την ανακρίτρια εάν χρειαστεί να καταθέσουν, σημειώνουν ωστόσο πως δεν γνωρίζουν τίποτε σχετικά με την ουσία της υπόθεσης. Επισημαίνουν ότι είναι αταλάντευτοι στην καταδίκη κάθε είδους σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας”.
Eπιστολή προς την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Μπαμπινιώτης, υπογράφουν 285 απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού από το 1994 εως το 2018. Ζητούν να αναλάβει τις ευθύνες της για περιστατικά που περιγράφουν ως “διαχρονική νοοτροπία” και καταγγέλλουν όσους συγκάλυψαν περιστατικά ή δεν φρόντισαν να προστατέψουν τους μαθητές. Επισημαίνουν ότι «οι πρόσφατες εξελίξεις για περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη μας».

Αλλαγές στον ποινικό κώδικα και αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερία προανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών επικράτησαν υψηλοί τόνοι με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Ο πρωθυπουργός στην τριτολογία απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από τη λάσπη, ενώ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου την απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού, χαρακτηρίζοντας πολιτικά εκτεθειμένο τον πρωθυπουργό. Χαρακτήρισε χυδαίες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, καταθέτοντας παλαιότερες τοποθετήσεις της Εθνικής Συντονίστριας για το σχέδιο για τα προσφυγόπουλα
Ειρήνης Αγαπηδάκη, αλλά και από άλλα στελέχη της ΝΔ, που επιτίθενται με υβριστικό τρόπο στον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για χυδαία κόντρα που έστησε η κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Δεν μπορούν να παριστάνουν τις αθώες περιστερές, καθώς όλοι ως κυβερνήσεις έχουν βαριά και απαράγραπτη ευθύνη για το έγκλημα που καταδικάζουν στα λόγια και ο ένας φορτώνει στην πλάτη του άλλου», είπε στην δευτερολογία του ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται ούτε εκβιάζεται, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, μετά την επίθεση και στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Προστασίας του Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά στα Γιάννενα από υποστηρικτές του Δημήτρη Κουφοντίνα.
«Σωστά η πολιτεία εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για να κρατήσει στη ζωή τον δολοφόνο, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την οφειλόμενη γενναιοδωρία και την μεγαλειώδη δύναμη της δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αρχών του κράτους δικαίου», τονίζει με άρθρο του στην εφημερίδα Kαθημερινή, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Μόλις το 2% των Ισπανών έχουν αρνηθεί να κάνουν το εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό και σε αυτούς περιλαμβάνονται και άνθρωποι οι οποίοι απέφυγαν τον εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας, την ώρα που οι μολύνσεις στη χώρα συνεχίζουν να μειώνονται.

ΚΑΙΡΟΣ
Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα