Η εξελισσόμενη πανδημία του νέου κορωνοϊού έφερε στην επιφάνεια την αξία και σημασία της υγείας αλλά και της κατάστασης θρέψης για όλους. Πλέον οι περισσότεροι διερωτώνται πώς μπορούν να βελτιώσουν τους διαγνωστικούς δείκτες υγείας τους, τη διατροφή και τη φυσική τους κατάσταση, και αναζητούν πρακτικούς τρόπους ενδυνάμωσης του ανοσοποιητικού τους συστήματος.
Είναι πλέον κοινή παραδοχή πως η καλή κατάσταση θρέψης αποτελεί πλεονέκτημα για τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο λοίμωξης COVID-19, αλλά και σε κάθε περίοδο έξαρσης της γρίπης ή άλλων ιώσεων. Η αντοχή, η ενδυνάμωση του οργανισμού και η καλή υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος εξαρτώνται από γονιδιακούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες και δεν χτίζονται από την μία μέρα στην άλλη, αλλά σταδιακά μέσω ενός όσο το δυνατόν πιο υγιούς τρόπου ζωής.
Οι μειωμένες ώρες ύπνου μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο λοιμώξεων. Για τους ενήλικες συστήνονται τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα.
Καταναλώστε μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, και μειώνουν την ευαισθησία σε λοιμώξεις, όπως εσπεριδοειδή, ρόδι, κόκκινη πιπεριά, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, πράσινο τσάι, καρότο, σπαράγγια, σκόρδο, παντζάρια και μανιτάρια.
Ενυδατωθείτε επαρκώς μέσα στην ημέρα. Η αφυδάτωση μπορεί να σας κάνει πιο επιρρεπείς σε ιώσεις. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε κάθε εποχή.