back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφέρεια Αττικής για ΧΥΤΑ Φυλής

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Αττικής, στην οδό Συγγρού 15, πραγματοποίησαν τα μέλη του δημοτικού συνδυασμού Αντικαπιταλιτιστική Ανατροπή στην Αθήνα και κάτοικοι της Φυλής με αίτημα να κλείσει ο ΧΥΤΑ και να αποκατασταθεί η περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αναμένεται να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στον ΟΕΔΑ Φυλής, η οποία, σύμφωνα με την παράταξη της Ντίνας Ρέππα, προβλέπει επέκταση του ΧΥΤΑ σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην ΑΘήνα- Να σταματήσουμε το έγκλημα – να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής

Συγκέντρωση την Τετάρτη 24/10, 16:00 στην περιφέρεια Αττικής (Συγγρού 15)

Η διοίκηση Πατούλη συνεχίζει το πραξικόπημα στο ζήτημα των απορριμμάτων, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της περιφέρειας Αττικής για το οποίο η περιφέρεια έχει την πρώτη ευθύνη.

Την Τετάρτη 24/2/21 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καλείται να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στον ΟΕΔΑ Φυλής, δηλ. να βάλει την ταφόπλακα στο περιβάλλον της Αττικής αφού ο τάφος άνοιξε επί διοίκησης Δούρου, με τον ίδιο πραξικοπηματικό τρόπο.
Ο ΧΥΤΑ όχι μόνο δεν κλείνει όπως υπόσχονται όλοι προεκλογικά, αλλά αντίθετα επεκτείνεται.

Ετσι, διατηρούν τις παλιές και συγκεντρώνουν νέες δραστηριότητες στον ΟΕΔΑ Φυλής και εξασφαλίζουν την λειτουργία της για τα επόμενα 30 χρόνια! Την ίδια στιγμή κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν παίρνουν στην κατεύθυνση της εκκίνησης μιας άλλης διαχείρισης των απορριμμάτων όπως το κίνημα (των κατοίκων, περιβαλλοντικό, συνδικαλιστικό) διεκδικεί, η οποία να είναι δημόσια, με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, επαναχρησημοποίηση και προτεραιότητα στον άνθρωπο και το περιβάλλον, που θα πετάξει έξω τους ιδιώτες από τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Το γεγονός αυτό καταδικάζει τον λαό της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας να συνεχίσει να ζει σε απόσταση αναπνοής με ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα σε όλη την Ευρώπη και να πεθαίνει από καρκίνο και διάφορες ειδικές μολυσματικές ασθένειες που αποδεδειγμένα πλέον προκαλούνται στην περιοχή από την μόλυνση του ΧΥΤΑ.

Πρόκληση αποτελούν και οι μεθοδεύσεις Πατούλη να περιορίσει τη συζήτηση και να μη δώσει το περιθώριο να τοποθετηθούν πλατιά και αναλυτικά όλες οι παρατάξεις, οι τοπικοί φορείς και οι συλλογικότητες για να μη δώσει λόγο για τις πράξεις του.
Οι μεθοδεύσεις Πατούλη δεν θα μας κλείσουν το στόμα

Ο εργαζόμενος κόσμος και η νεολαία να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους!

Καλούμε μαζί με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική σε συγκέντρωση την Τετάρτη 24/4, στις 16:00 στην έδρα της περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15) για να απαιτήσουμε την πλατιά και ελεύθερη συζήτηση και την απόρριψη της ΜΠΕ για τον ΟΕΔΑ Φυλής.

Απαιτούμε:

Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής και όλες οι εγκαταστάσεις του, με αποκατάσταση της περιοχής

Όχι «νέες Φυλές» σε άλλες περιοχές (π.χ. Σχιστό, Γραμματικό) / Όχι στην καύση

Έξω οι ιδιώτες – άλλη διαχείριση με προτεραιότητα στον άνθρωπο και στο περιβάλλον

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα