back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Υπ. Εργασίας: Συνεχίζεται η δίωξη εναντίον δύο Επιθεωρητών Εργασίας

Διαβάστε επίσης

Στην επισήμανση ότι συνεχίζεται η δίωξη σε βάρος δύο Επιθεωρητών Εργασίας, οι οποίοι ελέγχονται πειθαρχικά για διαγραφές προστίμων, προέβη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, απαντώντας σε καταγγελία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόχλου.

Η κ. Αχτσιόγλου, είχε καλέσει τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη να τοποθετηθεί σχετικά με την καθυστέρηση εξέτασης του ζητήματος από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την επαναφορά του ενός εκ των δύο υπαλλήλων σε αναβαθμισμένη θέση στην υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας στην απάντηση του, αναγνωρίζει την καθυστέρηση που υπήρξε, υπογραμμίζοντας ότι πριν από λίγες μέρες συμπληρώθηκε διετία χωρίς το Πειθαρχικό Συμβούλιο να έχει ολοκληρώσει –όπως θα ανέμενε κανείς- τη διαδικασία που είχε κινηθεί εναντίον των δυο υπαλλήλων του ΣΕΠΕ.

Έτσι, αναγκαστικά -σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του ν. 3528/2007- άρθηκε αυτοδικαίως το καθεστώς αργίας στο οποίο είχαν τεθεί οι δυο υπάλληλοι, οι οποίοι επανήλθαν στην υπηρεσία.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι υπάλληλοι δεν έχουν αναλάβει καθήκοντα πραγματικού ελεγκτικού έργου, ενώ παραμένουν σε ισχύ οι πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των υπαλλήλων και το υπουργείο αναμένει από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να εκδώσει άμεσα τις σχετικές αποφάσεις του, καθώς έχουν πλέον ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο ανακριτικές διαδικασίες.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα