back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βουλή: Κόντρα κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή αντιπαράθεση  μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξέσπασε στη Βουλή, με αφορμή την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ιδιαίτερα οξύς στην κριτική του προς την κυβέρνηση, υπήρξε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης,ο οποίος αφού καταλόγισε στην κυβέρνηση αντίληψη αυταρχισμού και καταστολής με αφορμή  και τα χθεσινά γεγονότα στο ΑΠΘ, μίλησε «για εμβληματική, εκδικητικού τύπου πράξη στο πρόσωπο ενός κρατουμένου».

«Έρχεστε ως πληρεξούσιοι δικηγόροι του Κουφοντίνα,ενώ εμείς ερχόμαστε ως πληρεξούσιοι των θυμάτων του Κουφοντίνα», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι το πού θα εκτίσει την ποινή του ένας  απεργός πείνας,δεν αποτελεί κυριαρχικό του δικαίωμα .Ο κ.Πλεύρης ανέφερε ότι «παρότι κάθε μέρα κινδυνεύουμε από τους οπαδούς του Κουφοντίνα, δεν πρόκειται να αποστούμε  από τις αρχές και τις αξίες μας».

Για ακροδεξιό λαϊκισμό στην παραληρηματική του εκδοχή,έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης,αναφέροντας ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει το κράτος Δικαίου σε κράτος Κουφοντίνα που δεν σέβεται το νόμο και την ανθρώπινη ζωή.  Ο Νίκος Βούτσης,που ξαναπήρε το λόγο,κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, ότι «θέλει να ξανακάνει τη δίκη Κουφοντίνα με τους δικούς του όρους».

Σχολιάζοντας τις απόψεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, διερωτήθηκε «εάν υπάρχει ευνομούμενη Πολιτεία,η οποία να δίνει στον καταδικασθέντα το δικαίωμα να επιλέγει τον τρόπο κράτησής του». «Ας μας πει τότε αν θέλει και σουίτα»,πρόσθεσε.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα