back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Β. Κοντοζαμάνης: Καμία δίωξη και κανένας εκφοβισμός δεν υπάρχει σε κανένα γιατρό που κάνει καταγγελίες για τη λειτουργία των νοσοκομείων

Διαβάστε επίσης

«Καμία δίωξη και κανένας εκφοβισμός δεν υπάρχει. Αν υπήρχε άλλωστε, δεν θα μπορούσαν να ακουστούν αυτές οι φωνές που ακούγονται» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη περί διώξεων γιατρών που κατήγγειλαν προβλήματα σε νοσοκομεία του Ρεθύμνου, του Κιλκίς, της Έδεσσας, των Γιαννιτσών και του Αγίου Σάββα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης απέρριψε ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο λέγοντας ότι το «πρόβλημα είναι ότι ακούγονται τέτοιες καταγγελίες απλά και μόνο για να δημιουργείται ο αναγκαίος θόρυβος, να σηκώνεται σκόνη και να μην αναδεικνύονται ζητήματα ουσίας, τις περισσότερες τουλάχιστον φορές.

Γιατί τα ζητήματα αυτά και τα προβλήματα που ανακύπτουν σε καθημερινή βάση στα νοσοκομεία επιλύονται με διάλογο και συζήτηση και έχουν έναν μόνο σκοπό: την πραγματική βελτίωση των συνθηκών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφ’ ενός για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αφ’ ετέρου για τους ασθενείς που αναζητούν την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας».

Τις τέσσερις αυτές καταγγελίες, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, στις οποίες αναφέρεστε «τις έχουμε διαχειριστεί και να σας διαβεβαιώσω ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε ούτε εκβιασμός, ούτε εκφοβισμός, ούτε εκδικητικότητα», σημειώνοντας πως «οι λίγοι δεν μπορούν ποτέ να εκφράζουν τους πολλούς.

Αναφερθήκατε σε τέσσερις συγκεκριμένες περιπτώσεις εργαζομένων» αυτοί οι τέσσερεις αργαζόμενοι «ποτέ δεν φιμώθηκαν και δεν πρόκειται να φιμωθούν, που όπως πάντα μπορούσαν και θα συνεχίσουν να μπορούν να ασκούν την κριτική τους, χωρίς να εξετάζουμε αν έχουν δίκιο ή όχι» και «μπορεί να διαφωνούμε μαζί τους, δεν τους ξεχωρίζουμε όμως από τους υπόλοιπους και είμαστε εμείς αυτοί που διασφαλίζουμε σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να εκφράζονται ελεύθερα.

Γιατί εδώ δεν είναι Βενεζουέλα και ακριβώς για τον λόγο αυτόν οφείλουμε, όπου υπάρχει διασπορά ψεύδους, αυτήν να την αντιμετωπίζουμε, προτάσσοντας την αλήθεια. Ούτε ο ακτινολόγος που αναφέρατε απολύθηκε, ούτε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου η γιατρός, όπως μας είπατε, διώχθηκε πειθαρχικά, ούτε βέβαια υπήρξαν ποτέ δεκαπέντε παραιτήσεις ιατρών».

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης από την δική του πλευρά ανέφερε ότι ένας γιατρός – ακτινολόγος στον ‘Αγιο Σάββα – επειδή διαμαρτυρήθηκε ως πρόεδρος των εργαζομένων, επειδή ξεκίνησε ΕΔΕ για γιατρούς και νοσηλευτές που είχαν ασθενήσει με κορονοϊό, τον στείλατε σε μονάδα covid-19 στο Σωτηρία και είναι ο μόνος που δεν του ανανεώνεται η σύμβασή του.

Επίσης, έχετε ξεκινήσει ΕΔΕ, για την διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου επειδή είπε ότι δεν υπάρχει ειδικός γιατρός για να καλύψει την εφημερία στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και δεν μπορούν να γίνουν νέες εισαγωγές ασθενών στην Παθολογική κλινική, γιατί αλλιώς θα έμενε χωρίς ειδικό παθολόγο το ΤΕΠ και θα κινδύνευε η ασφάλεια των ασθενών.

Έχετε δημιουργήσει ΕΔΕ σε δύο εργαζόμενους των νοσοκομείων της Έδεσσας και των Γιαννιτσών επειδή είπαν ότι δεν υπήρχε προετοιμασία για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων όπως και του γενικού γραμματέα του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Κιλκίς, επειδή μίλησε για τα λειτουργικά προβλήματα του τμήματος Covid και τις δυσλειτουργίες παροχής οξυγόνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα