back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ, Ντράγκι, Κόστα, Μισέλ, Φον ντερ Λάιεν με θέμα την πανδημία και το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Διαβάστε επίσης

Την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια, έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε την Τρίτη με ηγέτες της ΕΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συντονισμός των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο και στο ζήτημα της διάθεσης εμβολίων.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Αντόνιο Κόστα, πρωθυπουργός της Πορτογαλίας η οποία έχει την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Οι ηγέτες αντάλλαξαν επίσης, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου και για το θέμα της Τουρκίας.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα