back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση υγειονομικών στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν υγειονομικοί στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και της 24ωρης απεργίας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ξεκίνησαν με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι το υπουργείο Υγείας. Εκεί ζήτησαν, ανεπιτυχώς, συνάντηση με κλιμάκιο του υπουργείου και, αφού φώναξαν συνθήματα και συνδικαλιστές έκαναν σύντομους χαιρετισμούς, αποχώρησαν.

Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ), το χαρακτηρισμό θανάτου εργαζομένου στα νοσοκομεία ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μέτρα ατομικής προστασίας, αυξήσεις στους μισθούς και χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.

Δήλωση στήριξης του Δημήτρη Κουτσιούμπα στις κινητοποιήσεις

Τη στήριξη του στις απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών, αλλά και των ναυτεργατών, εξέφρασε δήλωση του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αναλυτικά:

«Η καρδιά των αγώνων χτυπά σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία και τα λιμάνια όλης της χώρας. Στα νοσοκομεία, όπου οι υγειονομικοί απαιτούν τα αναγκαία για να μην οδηγηθεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, το δημόσιο σύστημα Υγείας από το σημερινό “έμφραγμα” στην πλήρη κατάρρευση. Είμαστε στο πλευρό τους για μαζικές προσλήψεις, επίταξη των ιδιωτικών δομών, άμεσα μέτρα στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μεταφοράς.

Είμαστε στο πλευρό και των ναυτεργατών, που απεργούν για να παραμείνουν στα καράβια με συλλογικές συμβάσεις, αξιοπρεπείς μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα κόντρα στην επίθεση της κυβέρνησης και των εφοπλιστών».

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα