back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εικοσιτετράωρη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών – Συγκέντρωση στο υπ. Υγείας

Διαβάστε επίσης

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με συγκέντρωση στις 10:30 στο υπουργείο Υγείας.

Μεταξύ άλλων, ζητά μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, εμβολιαστικά κέντρα στην ΠΦΥ, άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ.και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας (10:00 π.μ.) και πορεία στο υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 10:00 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στην Περιφέρεια, την ίδια ώρα στις ΥΠΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τον χαρακτηρισμό θανάτου εργαζόμενου στα νοσοκομεία από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, την μονιμοποίηση εκτάκτων, την ισχυρή δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

Έλενα Μπρέγιαννη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα