back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Προβληματισμό και ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων δυο χιλιάδες 147, εκ των οποίων 1.047 στην Αττική, 205 στη Θεσσαλονίκη και 121 στην Αχαΐα, που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Αλματώδης και η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών, που ανέρχονται σε 357. 22 οι ασθενείς που κατέληξαν, στους 6.343 από την αρχή της πανδημίας.

 

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές υπηρεσίες στον Πειραιά, καθώς επιβεβαιώθηκαν δεκάδες κρούσματα κορονοιού σε ιδιωτική κλινική της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες 70 ασθενείς και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί και τουλάχιστον δέκα ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.
Άλλη εστία κρουσμάτων σε ασθενείς σημειώθηκε σε Θεραπευτήριο στην Κυψέλη και σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Γέρακα.

 

Λιγότερα από τα μισά εμβόλια αναμένεται ότι θα παραδώσει στην ΕΕ η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανέφερε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Αυτό το προβλεπόμενο έλλειμμα, το οποίο δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι τώρα, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη μείωση των παραδόσεων κατά το πρώτο τρίμηνο και ενδέχεται να πλήξει τις προσδοκίες της ΕΕ ότι εως το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% του ενήλικου πληθυσμού.

 

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη αναμένεται να λάβει αύριο ο Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία ο νέος του συνήγορος, Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Κούγιας, σε δήλωσή του αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων και χρησιμοποιείται προκειμένου να καταστραφεί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και πιθανώς η κυβέρνηση. Κάνει λόγο για “δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα”, οι οποίοι είναι, όπως λέει, “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι”, που ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, ενώ μίλησε για “δήθεν παθόντες και δήθεν βιασθέντες”.

“Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες”, απάντησε ο Ιωάννης Βλάχος, δικηγόρος ενός από τους καταγγέλλοντες. Αύριο το πρωί στην εισαγγελία θα βρεθούν οι συνήγοροι του Νίκου Σ., του ανθρώπου από τη συνέντευξη του οποίου άνοιξε η υπόθεση Λιγνάδη, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των Αρχών.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση: στήριξη του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στη Λίνα Μενδώνη – δήλωσε ότι είναι άξια υπουργός που έχει επιτελέσει άριστα το έργο της και έχει απεμπλέξει τεράστια προβλήματα στον χώρο του Πολιτισμού. “Η πρωτοφανής στήριξη του κ. Γεραπετρίτη στην κ. Μενδώνη επιβεβαιώνει πως οι χειρισμοί της Υπουργού Πολιτισμού ήταν όχι μόνο σε γνώση αλλά κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο κ. Λιγνάδης κέρδισε πάνω από 2 εβδομάδες ώστε να εξαφανίσει τυχόν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ίδιον ή και ενδεχόμενο κύκλωμα με άλλα πρόσωπα. Ερώτηση 37 βουλευτών του κόμματος στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τις ενέργειες του υπουργείου αναφορικά με καταγγελλόμενες πράξεις σε ιδιωτικά σχολεία.

 

Εισαγγελική παρέμβαση προ ολίγου για το Δημήτρη Κουφοντίνα που διανύει την 47η ημέρα απεργία πείνας. Η Εισαγγελέας, μετά από αίτημα των γιατρών του νοσοκομείου Λαμίας, ζήτησε άμεσα ιατρικά μέτρα αναφορικά με τον “άμεσο κίνδυνο ζωής, σοβαρής και μόνιμης βλάβης της υγείας του κρατουμένου απεργού και διέταξε τους γιατρούς να σώσουν με όλα τα αναγκαία ιατρικά μέτρα τη ζωή του.

 

Τουλάχιστον 18 ευρωπαϊκές εταιρείες, είτε έχουν αποσυρθεί από την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, είτε βρίσκονται στην διαδικασία αποχώρησης από το έργο, εξαιτίας των απειλών να επιβληθούν αμερικανικές κυρώσεις, σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο αμερικανικό Κογκρέσο. Μέχρι στιγμής οι HΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις μόνο σε μια, αλλά έχουν δηλώσει ότι θα προβούν «σε περαιτέρω ενέργειες».

Kαιρός: Γενικά αίθριος, στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 10 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα