back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο με τον αριθμό τους να φτάνει τα 2.147, εκ των οποίων 1.047 στην Αττική (αριθμός ρεκόρ), 205 στη Θεσσαλονίκη, 121 στην Αχαϊα. Αλματώδης και η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών, που ανέρχονται σε 357 – 22 οι ασθενείς που κατέληξαν, στους 6.343 από την αρχή της πανδημίας.

…Ερώτημα το εάν, με βάση αυτά τα δεδομένα, ανοίξει η αγορά την ερχόμενη Δευτέρα. “Είμαστε αρκετά συγκρατημένοι καθώς είναι μεγάλη η κόπωση στις ΜΕΘ και ο βαθμός κορεσμού στο σύστημα υγείας είναι υψηλός”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμώνων, Δημήτρης Παρασκευής, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν την Παρασκευή. Στο μεταξύ, νέο πενταψήφιο αριθμό που θα αφορά αποκλειστικά τις μετακινήσεις για το λιανεμπόριο, όταν αυτό ανοίξει, σχεδιάζει η κυβέρνηση. Θα έχει χρονικό περιορισμό τριών ωρών.

Την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, που, όταν χαλαρώσουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια, έθεσε εκ νέου ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με ηγέτες της ΕΕ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της προσεχούς Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Εξηγήσεις εντός 10 ημερών από 6 χώρες της ΕΕ ζητεί η Κομισιόν, για περιορισμούς στην κυκλοφορία που συνδέονται με την πανδημία, τις οποίες η Επιτροπή θεωρεί δυσανάλογες. Συγκεκριμένα, το αίτημα αφορά τις Γερμανία, Δανία, Φινλανδία, Βέλγιο, Σουηδία και Ουγγαρία, που, μεταξύ άλλων, απαγορεύουν την είσοδο στο έδαφός τους, με τις Βρυξέλλες να μην αποκλείουν να κινηθεί εναντίον τους διαδικασία επί παραβάσει.

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη αναμένεται να λάβει αύριο ο Δημήτρης Λιγνάδης, προκειμένου να ενημερωθεί για τη δικογραφία ο νέος του συνήγορος, Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Κούγιας, σε δήλωσή του αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων και χρησιμοποιείται προκειμένου να καταστραφεί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και πιθανώς η κυβέρνηση. Κάνει λόγο για “δήθεν μάρτυρες που δήθεν επιβεβαιώνουν γεγονότα”, οι οποίοι είναι, όπως λέει, “επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι”, που ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους, ενώ μίλησε για “δήθεν παθόντες και δήθεν βιασθέντες”.

…”Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες”, απάντησε ο Ιωάννης Βλάχος, δικηγόρος ενός από τους καταγγέλλοντες. Στο μεταξύ, στην εισαγγελία θα βρεθούν αύριο το πρωί οι συνήγοροι του Νίκου Σ., του ανθρώπου από τη συνέντευξη του οποίου άνοιξε η υπόθεση Λιγνάδη, προκειμένου να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία του εντολέα τους και να δηλώσουν ότι είναι στη διάθεση των Αρχών.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση: στήριξη του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στη Λίνα Μενδώνη – δήλωσε ότι είναι άξια υπουργός που έχει επιτελέσει άριστα το έργο της και έχει απεμπλέξει τεράστια προβλήματα στον χώρο του Πολιτισμού. “Η πρωτοφανής στήριξη του κ. Γεραπετρίτη στην κ. Μενδώνη επιβεβαιώνει πως οι χειρισμοί της Υπουργού Πολιτισμού ήταν όχι μόνο σε γνώση αλλά κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι ο κ. Λιγνάδης κέρδισε πάνω από 2 εβδομάδες ώστε να εξαφανίσει τυχόν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ίδιον ή και ενδεχόμενο κύκλωμα με άλλα πρόσωπα. Ερώτηση 37 βουλευτών του κόμματος στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, για τις ενέργειες του υπουργείου αναφορικά με καταγγελλόμενες πράξεις σε ιδιωτικά σχολεία.

Για “παρενόχληση” του πλοίου “Τσεσμέ” από ελληνικά F-16 στα δυτικά της Λήμνου, έκαναν λόγο τουρκικά ΜΜΕ, με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να δηλώνει ότι “δώσαμε την κατάλληλη απάντηση”.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Το Ιράν επιβεβαίωσε σήμερα την έναρξη ισχύος του περιορισμού των επιθεωρήσεων της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) επί των δραστηριοτήτων του πυρηνικού του προγράμματος, έπειτα από την εκπνοή της προθεσμίας που έθεσε η Τεχεράνη για την άρση των αμερικανικών κυρώσεων.

Πίσω στα δικά μας, νέα επιδαπέδια καλάθια απορριμάτων τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων σε 18 περιοχές της πρωτεύουσας. Λεπτομέρειες από τον Γιώργο Μανουσακάκη…

 

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε απολογία για εξύβριση του διαιτητή Σιδηρόπουλου κλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης στο ημίχρονο του αγώνα των “Ερυθρολεύκων” με τον Άρη για την 23η αγωνιστική της Σουπερλίγκας.

Απόψε στις 22:00 η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται την Τσέλσι στην ουδέτερη έδρα, Αρένα Νασιονάλε του Βουκουρεστίουυ – την ίδια ώρα στη Ρώμη η Λάτσιο φιλοξενεί την Μπάγερν Μονάχου, για τους “16” του Champions League.

Kαιρός: Γενικά αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική – άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα