back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αύριο το πρωί, όπως είναι προγραμματισμένο, θα οδηγηθεί ενώπιον της ανακρίτριας ο Δημήτρης Λιγνάδης, οπότε και αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία μέχρι το πρωί της Πέμπτης, ώστε ο νέος δικηγόρος υπεράσπισής του, Αλέξης Κούγιας να έχει ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει μαζί με τον εντολέα του την υπεράσπισή του. Παραλαμβάνοντας νωρίτερα αντίγραφα της δικογραφίας, ο κ. Κούγιας τη χαρακτήρισε “τηλεγράφημα”, λέγοντας ότι δηλώνει έκπληκτος, καθώς αυτή περιλαμβάνει ελάχιστα στοιχεία. Ανέφερε, μάλιστα, ότι αυτά που άκουγε τις τελευταίες ημέρες περί ύπαρξης μαρτύρων είναι μόνο φήμη. Επανέλαβε ότι μόλις διαβάσει τη δικογραφία θα τοποθετηθεί με δημόσια δήλωσή του για το αν θα αναλάβει επίσημα την υπεράσπιση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Το πρωί, μιλώντας σε MEGA και ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος είναι θύμα τεράστιων επιχειρηματικών συμφερόντων και πως χρησιμοποιείται προκειμένου να καταστραφεί η Λίνα Μενδώνη και πιθανώς η κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, οι καταθέσεις για την υπόθεση συνεχίζονται στις εισαγγελικές αρχές. Εφόσον υποβληθούν μηνύσεις από νέα θύματα, θα διερευνώνται πρώτα από την Εισαγγελία, προκειμένου να κριθεί αν θα ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη, και μετά θα διαβιβάζονται στην ανακρίτρια.

Στην τελική ευθεία και οι αποφάσεις για το εάν τελικώς το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα στις “κόκκινες” περιοχές, είτε με τη μέθοδο του click away, είτε με τη μέθοδο του click in shop. Υπό μελέτη νέος 5ψήφιος αριθμός για SMS και τρίωρα ψώνια. Στο μεταξύ, παράταση της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων, οι οποίες κανονικά ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου, αναμένεται να ανακοινώσει, ακόμη και εντός της ημέρας, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από αίτημα εμπορικών συλλογών της χώρας.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο νοσηλεύεται από το βράδυ 23 ημερών βρέφος το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό. Το μωρό παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και ελεγχόμενο πυρετό. Θετική στον ιό είναι και η μητέρα του.

Να κινηθούν πιο γρήγορα προς την έγκριση των πιστοποιητικών εμβολιασμου για τα διεθνή ταξίδια καλεί τους ηγέτες της ΕΕ ο υπουργός Τουρισμού, Χαρης Θεοχάρης μιλώντας στους Financial Τimes. Το θέμα θα τεθεί εκ νέου, σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

“Όποιος αναζητεί χώρες-πρότυπα για τους εμβολιασμούς, τις βρίσκει στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Δανία και το Ισραήλ”, αναφέρει σήμερα η γερμανική Handelsblatt, καυτηριάζοντας το χάος που επικρατεί στη Γερμανία, όπου, όπως αναφέρει, “διακομιστές καταρρέουν και οι τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας είναι υπερφορτωμένες”. “Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουν το συντομότερο την επανεκκίνηση του τουρισμού τους επιτρέποντας την είσοδο στη χώρα κυρίως εμβολιασμένων τουριστών. Με το Ισραήλ και άλλες χώρες έχουν ήδη δρομολογηθεί διμερείς συμφωνίες”, γράφει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η ιστοσελίδα tagesschau.de.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα… Κινητοποίηση πραγματοποιούν φοιτητές έξω από την Πρυτανεία του Καποδιστριακού, ζητώντας να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ανώτατη εκπαίδευση. Εκεί βρίσκεται και μας δίνει την εικόνα ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Μέχρι τις 3:00 μμ η πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ – σε 24ωρη απεργία η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούν, μεταξύ άλλων, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, μέτρα ατομικής προστασίας, αυξήσεις στους μισθούς και χρηματοδότηση της δημόσιας Υγείας. Δεμένα τα περισσότερα πλοία στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης κινητοποίησης 13 ναυτεργατικών σωματείων. Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προειδοποιεί η ΠΕΝΕΝ.

Είμαστε στο πλευρό των υγειονομικών για μαζικές προσλήψεις και επίταξη των ιδιωτικών δομών, καθώς και στο πλευρό των ναυτεργατών για να παραμείνουν στα καράβια με συλλογικές συμβάσεις, δήλωσε μεταξύ άλλων ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παρατείνεται έως αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο 6 – Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Επ αυτοφώρω συνελήφθη 68χρονος στην αρχαιολογική περιοχή της Αμφίπολης Σερρών, την ώρα που επιχειρούσε παράνομες ανασκαφές. Στην κατοχή του βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανό να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας των ΗΠΑ το 2024 στην πρώτη ομιλία μετά την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο που θα εκφωνήσει την Κυριακή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Συντηρητικής Ένωσης και διοργανωτής της διάσκεψης στην οποία θα μιλήσει ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος.

Καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 19 βαθμοί Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα