back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας και του δήμου Αθηναίων για την εκκένωση κτιρίου στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός του κτιρίου εντοπίστηκαν αρκετά άτομα, κυρίως αλλοδαποί που έβρισκαν εκεί καταφύγιο.

Το κτίριο θα απολυμανθεί και θα σφραγιστεί από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι καταθέσεις στις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Η απολογία του είναι προγραμματισμένη για αύριο, ωστόσο ο Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε χθες την υπεράσπισή του, αναμένεται εντός της ημέρας να ζητήσει από την ανακρίτρια να μετατεθεί η διαδικασία για την Πέμπτη, προκειμένου ο ίδιος να έχει χρόνο να ενημερωθεί για τη δικογραφία.

Μιλώντας σε Mega και ΑΝΤ1, ο κ. Κούγιας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι στόχος είναι η Λίνα Μενδώνη και πιθανώς η κυβέρνηση.

Ανέφερε συγκεκριμένα πως “ο Δημήτρης Λιγνάδης χρησιμοποιείται για να καταστραφεί η Μενδώνη, η οποία πήρε σημαντικές αποφάσεις για να ξεμπλοκάρει την υπόθεση του Ελληνικού και έθιξε τεράστια οικονομικά συμφέροντα σε Ελλάδα και εξωτερικό”.

Ο έτερος δικηγόρος, Νίκος Γεωργουλέας, γνωστοποίησε αργά το βράδυ ότι αποσύρεται από την υπόθεση, αναφέροντας ότι αποφάσισαν από κοινού με τον Δημήτρη Λιγνάδη να λύσουν τη συνεργασία τους.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο νοσηλεύεται από το βράδυ 23 ημερών βρέφος το οποίο διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό. Παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και ελεγχόμενο πυρετό. Θετική στον ιό είναι και η μητέρα του.

Σε παράταση της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων -οι οποίες κανονικά ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου- αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από αίτημα εμπορικών συλλογών της χώρας.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της ημέρας, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι αποφάσεις για το εάν τελικώς το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει από την Δευτέρα στις «κόκκινες» περιοχές μόνο με την μέθοδο του click away.

Τη στρατηγική του για την έξοδο από το lockdown παρουσίασε ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχόμενος αυτό να συμβεί έως τα τέλη Ιουνίου. Στη Γαλλία προκρίνεται πλέον το μέτρο των τοπικών απαγορεύσεων, ενώ στις ΗΠΑ έσπασε το φράγμα των 500 χιλιάδων νεκρών από την Covid 19.

Σχεδόν μισό χρόνο μπορεί να διατηρηθούν τα συμπτώματα της απώλειας όσφρησης ή γεύσης σε όσους νόσησαν από τον κορονοϊό, σύμφωνα με νέα καναδική μελέτη.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από τα μεσάνυχτα, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει 13 ναυτεργατικά σωματεία. Ζητούν μεταξύ άλλων καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναβάθμιση υποδομών και προσλήψεις προσωπικού.

Στάση εργασίας ως τις 3 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί την ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τη μονιμοποίηση εκτάκτων, αυξήσεις στους μισθούς και τον χαρακτηρισμό θανάτου εργαζόμενου στα νοσοκομεία από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα.

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 31 συλληφθεντες, στην πλειονότητά τους φοιτητές, για την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. Περίπου 50 άτομα παραμένουν εντός του κτιρίου.

Σε ένδειξη συμπαράστασης φοιτητές έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11 έξω από την Πρυτανεία και πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Το Facebook θα άρει τις προσεχείς ημέρες τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει σε κείμενα ειδησεογραφικού περιεχομένου στην Αυστραλία. Προηγήθηκε η συμφωνία της κυβέρνησης να τροποποιήσει σχέδιο νόμου που θα ζητούσε από κολοσσούς της τεχνολογίας να αμείβουν τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να αναπαράγουν τις ειδήσεις στις αναρτήσεις τους.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 19 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα