back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Covid-19 – Νέα Ζηλανδία: Τρία νέα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης εντοπίστηκαν στη χώρα

Διαβάστε επίσης

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε σήμερα τρία νέα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του νέου κορονοϊού, καθώς συρροή κρουσμάτων που είχε εντοπιστεί στην μεγαλύτερη πόλη της, το Όκλαντ, επεκτάθηκε μερικές μόλις ημέρες έπειτα από ένα ολιγοήμερο λοκντάουν που είχαν αναγκαστεί να επιβάλουν οι αρχές.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην άρση του σύντομου λοκντάουν που είχε επιβληθεί στο Όκλαντ, λέγοντας ότι τα μέτρα βοήθησαν να περιοριστεί η διασπορά του νέου κορονοϊού σε μια οικογένεια τριών μελών.

Ωστόσο μαθητής σχολείου της μέσης εκπαίδευσης στην πόλη αυτή εξετάστηκε και διεγνώσθη θετικός στον νέο κορονοϊό νωρίτερα σήμερα. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν αργότερα ότι δύο αδέλφια του μαθητή έχουν επίσης προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και ζήτησαν από όλους όσοι συνδέονται με το σχολείο στο οποίο φοιτά ο μαθητής να υποβληθούν σε επανεξέταση.

Οι αξιωματούχοι ζήτησαν επίσης από τους ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί συγκεκριμένα μέρη να τεθούν σε απομόνωση και να τηλεφωνήσουν για να συμβουλευτούν τοπικούς υγειονομικούς αξιωματούχους για την εξέτασή τους.

Στους σχεδόν 2 εκατομμύρια κατοίκους του Όκλαντ είχε επιβληθεί ένα σύντομο τριήμερο λοκντάουν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά τη διάγνωση μιας τριμελούς οικογένειας –δύο ενήλικες και ένα παιδί– με το πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα