back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και τη διασύνδεση e-ΕΦΚΑ και ΝΑΤ εξετάζουν τα υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας

Διαβάστε επίσης

Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών καθώς και η διασύνδεση e-ΕΦΚΑ και ΝΑΤ, ώστε να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι που απαιτούνται για την έκδοση των συντάξεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης των υπουργών Εργασίας και Ναυτιλίας, με την συμμετοχή των διοικητών των δύο ασφαλιστικών φορέων.

Στο πλαίσιο αυτό, θα εκπονηθεί ειδικό σχέδιο δράσης με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών έκδοσης των συντάξεων, τόσο ως προς τις αιτήσεις που εκκρεμούν όσο και ως προς τις νέες αιτήσεις.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, «Η καθυστέρηση στην απονομή των εκκρεμών συντάξεων πρέπει να τερματιστεί. Αυτό ισχύει δυο φορές για το ΝΑΤ, που είναι από τις πιο προβληματικές περιπτώσεις. Γι αυτό προχωράμε σε ένα ειδικό σχέδιο δράσης –στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμης μέτρων που έχουμε εξαγγείλει- που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σύντομα»

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης από την πλευρά του τόνισε ότι «Η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης συντάξεων αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών θα μειωθεί σημαντικά και οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ θα έχουν την κύρια σύνταξη τους πολύ νωρίτερα, όπως τους αρμόζει».

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα