back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης

H αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2020 ήταν η δεύτερη χαμηλότερη στην Ε.Ε. μετά την Ιταλία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου από το βήμα του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Εργασίας της Ε.Ε. με θέμα την απασχόληση στην εποχή μετά την πανδημία.

Ωστόσο, ο Πάνος Τσακλόγλου, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο τρίπτυχο της επόμενης μέρας, τονίζοντας ότι:

-Η κρίση του κορονοϊού χτύπησε την ελληνική οικονομία ιδιαίτερα σκληρά, καθώς βασίζεται σε τομείς που αποδείχθηκαν ευάλωτοι στην πανδημία, όπως ο τουρισμός και οι σχετιζόμενες υπηρεσίες.

-Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, καθώς κάποιες επιχειρήσεις που υποστηρίχθηκαν από την κυβέρνηση και παρέμειναν «ζωντανές», ίσως να μην καταφέρουν να επιβιώσουν στην περίοδο μετά την πανδημία.

-Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη μέρα, αποσκοπώντας στη βέλτιστη χρήση τόσο εθνικών όσο και ευρωπαϊκών πόρων. Όμως, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης της Ε.Ε. τα κράτη, πρέπει να αναλάβουν την ιδιοκτησία των σχεδίων ανάκαμψης που καταρτίζονται, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο την φιλόδοξη ατζέντα ενίσχυσης του κοινωνικού μοντέλου, ενώ η Ε.Ε. δεν πρέπει να επαναλάβει το σφάλμα της κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας όταν τα μέτρα δημοσιονομικής χαλάρωσης διακόπηκαν πρόωρα, με αποτέλεσμα της αύξηση της ανεργίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα