back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντώνης Οικονόμου: Στόχος της Τεχνόπολης η ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών και στη μουσική βιομηχανία

Διαβάστε επίσης

Στο περιεχόμενο, τις προυποθέσεις συμμετοχής και τους στόχους του ένατου κύκλου του Innovathens Business, αναφέρθηκε ο διευθυντής του κόμβου ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ηλεκτρολόγος- μηχανικός ΕΜΠ, Aντώνης Οικονόμου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου.

Εισαγωγικά, έδωσε την ταυτότητα του 9 ου κύκλου του Innovathens Business, προσδιόρισε τους αποδέκτες και ξεκαθάρισε τους στόχους και τα κριτήρια συμμετοχής.

Ακόμη, αναφέρθηκε διεξοδικά στο ευρωπαικό πρόγραμμα στο οποίο πρωτοστατεί η Τεχνόπολη για τη σχέση μουσικής – καινοτομίας, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, για την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών στη μουσική βιομηχανία.

Σύμφωνα με τον κ Αντώνη Οικονόμου «ο ένατος κύκλος του Innovathens Business, είναι ο ένατος κύκλος επιχειρηματικής επιτάχυνσης, ο επιταχυντής του Ιnnovathens, που συνεχίζεται για 7η χρονιά.

Αφορά στις δημιουργικές βιομηχανίες στοχεύοντας στην ενίσχυση ανθρώπων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον πολιτισμό και στη δημιουργική επιχειρηματικότητα. Κάτι που σημαίνει εκπαίδευση μέσω Τέχνης, gaming, video, όλων των ειδών το ντιζάιν και νέες εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι πολιτιστικές βιομηχανίες στη σημερινή εποχή.

Ο κύκλος αυτός πέραν της ιδιαιτερότητάς του, εντασσόμενος στον πολιτιστικό περίγυρο που είναι η Τεχνόπολη, έχει να κάνει και με τη μεταβατική κατάσταση που ζούμε λόγω της πανδημίας, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να δουν τις εφαρμογές σε θέματα πολιτισμού, υπό το νέο πρίσμα.
Εγγύηση αποτελούν η μακρά εμπειρία, οι συνεργάτες και ένα εξαιρετικό ευρωπαικό πρόγραμμα που αφορά στη σχέση μουσικής – καινοτομίας και αναφέρεται στην ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με πρωτοστάτη την Τεχνόπολη, η οποία έχει στο σκεπτικό της την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών στη μουσική βιομηχανία.

Υπάρχει και η δυνατότητα συνδυασμού του νέου κύκλου που αναφέρεται σε όλο το φάσμα των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών, ειδικά με το χώρο της μουσικής.
ΙΝΝΟVΑΤΗΕΝS και καινοτομία κάνουν δυναμική, διπλή είσοδο στο χώρο αυτό. Από την πόρτα του επιχειρηματικού επιταχυντή, αλλά και από την είσοδο του μεγάλου έργου που διευθύνουμε στο πλαίσιο του Creative Europe και αφορά τη μουσική ,αλλά και τη σχέση της με την καινοτομία και τη βιομηχανική της ανάπτυξη.»

Σε σχέση με την επιλογή των ιδεών που θα υλοποιηθούν τόνισε πως «γίνεται βάσει της καινοτομίας της ιδέας σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να περάσει στην αγορά.Αλλο κριτήριο αποτελούν η ωριμότητα και η συμπληρωματικό τητα των μελών της ομάδας, το κατα πόσον εκτιμάται ότι η ιδέα που κατατίθεται στην έκθεση έχει ήδη τύχει επεξεργασίας και το πόσο κοντά ελιναι στην αγορά και στις ανάγκες της.»

Καταλήγοντας, ο κ Οικονόμου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι όπως είπε «η ψηφιακή εκδοχή των σεμιναρίων, των μαθημάτων mentoring και coatching ταιριάζει απόλυτα με τις επικρατούσες συνθήκες αποστασιοποίησης λόγω κορονοιού, αλλά και με το προφίλ του ΙΝΝΟVATHENS»

σσ (Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στον ιστότοπο www.innovathens.gr )

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα