back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ρωσία διαψεύδει ότι υπέβαλε αίτηση για την έγκριση του Sputnik-V στην ΕΕ σε λάθος υπηρεσία

Διαβάστε επίσης

Η αίτηση που είχε υποβάλει η Ρωσία για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V στην ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται πως είχε σταλεί σε λάθος υπηρεσία, σύμφωνα με ρωσικό έγγραφο και την διευκρίνιση που έκανε η ρυθμιστική αρχή ως προς την διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, το οποίο είναι αρμόδιο για την προώθηση του ρωσικού εμβολίου στο εξωτερικό, πριν από μερικές εβδομάδες βρέθηκε σε διένεξη με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για το αν είχε υποβληθεί ή όχι η αίτηση για την έγκριση του εμβολίου.

Το RDIF είχε αναρτήσει τότε στην επίσημη σελίδα του Sputnik V στο Twitter το σχετικό έγγραφο, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι είχε υποβάλει την αίτηση προς έγκριση του εμβολίου. Ωστόσο η απεικόνιση τους αρχείου στην οθόνη του υπολογιστή έδειξε ότι η αίτηση είχε σταλεί στην υπηρεσία Heads of Medicines Agencies (HMA).

Ένας εκπρόσωπος του ΕΜΑ δήλωσε ότι ο HMA δεν αποτελεί μέρος της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. «Οι αιτούντες δεν χρειάζεται να υποβάλουν τα οποιαδήποτε στοιχεία στον HMA», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το RDFI ωστόσο με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter διέψευσε τα στοιχεία που αφορούν την μη σωστή υποβολή αίτησης, δηλώνοντας ότι τα εν λόγω στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σχετικά με υποβολή της αίτησης για την έγκριση του εμβολίου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Το RDIF συνεργάζεται με τον ΕΜΑ για να ξεκινήσει η σταδιακή επανεξέταση του εμβολίου Sputnik-V», αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα