back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ανεπαρκής η δημόσια συγκοινωνία στις Αχαρνές 

Διαβάστε επίσης

Προβλήματα στις καθημερινές τους μετακινήσεις με τα μαζικά μέσα μεταφοράς αντιμετωπίζουν οι 107. 000 κάτοικοι στις Αχαρνές καθώς δεν υπάρχει σύνδεση της περιοχής με τα μέσα σταθερής τροχιάς και οι λεωφορειακές γραμμές χρειάζονται ενίσχυση. Ο δήμος Αχαρνών ζητά επέκταση του Μετρό στην περιοχή και ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών με περισσότερα οχήματα.

«Έχουμε προτείνει από πέρυσι στην Αττικό Μετρό να επεκταθεί το μετρό στην περιοχή», λέει στον Αθήνα 9.84, ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός. «Είμαστε ένας πολυπληθής δήμος με ανεπαρκή δημόσια συγκοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάποια εξέλιξη στο θέμα ή κάποια απάντηση ότι θα συμπεριληφθεί ο δήμος στις επεκτάσεις των γραμμών του Μετρό, παρότι η πρόταση μας έτυχε θετικής αποδοχής από την εταιρεία. Παράλληλα η κατασκευή του  σταθμού ΣΚΑ/Αχαρνές δυστυχώς δεν έχει ολοκληρωθεί. Το έργο έχει παραμείνει στη δεύτερη από τις τρεις φάσεις του και  δεν γίνεται στάση στο σταθμό ΣΚΑ/Αχαρνές. Έχω προτείνει, μάλιστα, να παραδοθεί αυτό το κομμάτι από τον Προαστιακό στην Αττικό Μετρό έτσι ώστε να μετατραπεί σε στάση του Μετρό καθώς τα βαγόνια και οι μηχανές, που χρησιμοποιούν είναι ίδια. Όλα βρίσκονται σε εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή».

«Το να έρθει το Μετρό στην περιοχή θα ήταν εξαιρετικό καθώς και ο βαθμός εξυπηρέτησης των πολιτών με τα λεωφορεία είναι χαμηλός. Ζητάμε εδώ και καιρό από το υπουργείο Υποδομών την ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών με περισσότερα οχήματα. Βεβαίως το τελευταίο διάστημα είναι καλύτερα τα πράγματα με την παραχώρηση αστικών δρομολογίων στο ΚΤΕΛ Κορίνθου, ωστόσο, παραμένει ανεπαρκής η δημόσια συγκοινωνία στην περιοχή μας» καταλήγει ο κ. Βρεττός.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα