back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Meteo: Έως το πρωί της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις 

Διαβάστε επίσης

Θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης, με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ της Τρίτης, οι πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις, που σημειώνονται από το βράδυ της Δευτέρας σε Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια», σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης. Από το βράδυ της Τρίτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα σταματήσουν.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο, σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ της Τρίτης δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, όπου θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσει και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της Τετάρτης

Την Τετάρτη σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις, στα ανατολικά και τα νότια που μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 8 με 9 και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά έως 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.

Αναλυτικότερα

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά τις πρωινές ώρες και βελτίωση το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος και από τις απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμο θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν.
Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα στη Μακεδονία θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 και το πρωί στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 (μείον 12) έως 07 και στη δυτική Μακεδονία από -18 (μείον 18) έως 01 βαθμό Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος καιρός. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -05 (μείον 5) έως 11 και στην Ήπειρο από -13 (μείον 13) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την Εύβοια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Κρήτη, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 και στα ανατολικά 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 ( μηδέν ) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις που θα περιοριστούν στα νοτιότερα νησιά και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά, και σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι με ένταση 6 με 7 και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 8 με 9 και τις πρωινές ώρες τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -02 (μείον 2) έως 06 βαθμούς.

Την Πέμπτη

Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, ενώ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα σημειωθεί χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία τοπικά 6 και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα
βορειοανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στη δυτική Μακεδονία.

Την Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το Αιγαίο. Από το απόγευμα οι νεφώσεις στα βόρεια θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βορειοανατολικής χώρας. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Από τις πρωινές ώρες βαθμιαία στα βορειοανατολικά θα επικρατήσουν ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές, όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Το Σάββατο

Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Στις  υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν  ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, που βαθμιαία θα σταματήσουν. Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά και τα βόρεια.

Τη Δευτέτα

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και τα νότια. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο νότιο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα